Meghalt 35 koronavírusos beteg, 3000-nél több új fertőzött egy nap alatt

2020. október 25. – 10:02

frissítve

Meghalt 35 koronavírusos beteg, 3000-nél több új fertőzött egy nap alatt
Fotó : Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

3149 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 35 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 1425 főre emelkedett, 16 242 -en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő. Az aktív fertőzöttek 28, az elhunytak 37, a gyógyultak 29 százaléka budapesti. 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen – írja vasárnap a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére, közölte korábban Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A kormány csütörtökön tette közzé azt a rendeletet, amely kötelezővé teszi a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A szabadtéri rendezvényeken a felszólalókat viszont nem érinti az új szabály, a sporteseményeken pedig a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezetők, továbbá a bírók és segítőik vannak felmentve. A szervezőknek azonban kötelezően fel kell hívniuk a résztvevők figyelmét mindkét esetben a maszkhasználatra, ha valaki nem hajlandó maszkot hordani, el kell azonnal távolítani az eseményről.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy az Európai Unió az AstraZeneca gyógyszergyárral írt alá szerződést, ha az ő koronavírus-vakcinájuk beválik, akkor tőlük a kormány 6,5 millió oltóanyagot vesz, 13 milliárd forintért. Gulyás szerint még Oroszország és Kína áll jól vakcinagyártásban, ha ők járnak sikerrel, akkor onnan fog a kormány vásárolni. Elmondta azt is, hogy nincs arra terv, hogy bezárják az iskolákat, és az oktatást az online térbe vigyék át. A kormány vizsgálja a járványhelyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani. Ha emberi életeket lehet megvédeni szigorításokkal, a kormány fog szigorúbb döntést hozni.

Koronavírus-fertőzéssel lélegeztetőgépen van egy miniszterelnöki megbízott, korábbi államtitkár, erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Telex értesülését. Gulyás személyiségi jogok miatt nem árulta el, konkrétan kiről van szó. Gulyás szerint ez a személy ugyanakkor nem került kontaktba egy kormányzati emberrel sem.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!