Áramlopás miatt szálltak ki a rendőrök VII. kerületi polgármesteri hivatalhoz, egy DK-s képviselő lemondott

2020. október 16. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken több nyomozó jelent meg a VII. kerületi polgármesteri hivatalban, értesült a Telex. Információnkat Hermann Gábor, az önkormányzat sajtóosztályának munkatársa is megerősítette, részleteket azonban nem mondott. Annyit közölt, hogy még ma kiadnak egy közleményt.

Úgy tudjuk, az erzsébetvárosi önkormányzatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai jártak. Kérdéseinket elküldtük az ORFK-nak is.

Frissítés: Bajkai István, volt fideszes alpolgármester és jelenlegi országgyűlési képviselő azt mondta a Telexnek, hogy

„az egyik DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek a gépeken, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak.”

Megérkezett a rendőrség válasza, amiben viszont csak annyit írtak, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében.”

Frissítés 2.: És megérkezett a Demokratikus Koalíció közleménye is, ebben azt írják: „A rendőrség a mai napon áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében – Borka-Szász Tamás azonnal lemondott képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból”

A közleményben úgy fogalmaznak, „az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet.”

Frissítés 3.: Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a közösségi oldalán reagált a történtekre:

Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult.

Mint írja, azért akarták és akarják vezetni a kerületet, mert vannak elveik, meggyőződésük, hitük. Hogy ők nem olyanok, mint a kormány és holdudvara, nem lopnak, csalnak, ügyeskednek. Olyan mértékben csalódott és elkeseredett vagyok, hogy alig tudok mondani valamit, tette hozzá.

Egyszerűen fáj, ordítani tudnék, hogy mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni?

– zárja bejegyzését a polgármester.

Frissítés 4.: „Az erzsébetvárosiak sajnos ismét megtapasztalták, hogy a baloldal Erzsébetvárosba nem önkormányzatot vezetni, hanem lopni jár. Bízunk abban, hogy a hatóságok a bűncselekmény minden szálát és érintettjét felderítik és bíróság elé állítják” – reagált a Fidesz kerületi szervezete a hírre. Mint írják, emlékezetes, hogy a Hunvald-korszakban a nyomozó szervek elvitték a baloldali polgármestert és ugyancsak letartóztatták az akkori pénzügyi bizottság elnökét is, akit súlyos börtönbüntetésre ítéltek vagyonellenes bűncselekmények miatt. A Fidesz szerint „a gyanú fennáll”, ezért arra kíváncsiak, hogy Niedermüller Péter polgármester tudott-e a lopásról, illetve részesült-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, valamint finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből. Felszólították továbbá Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, hogy nyilatkozzon arról, hogy a bűncselekményben feltételezhetően érintett Borka-Szász Tamás juttatott-e neki a lopott haszonból.

Az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal épülete, az előtérben Bajkai IstvánFotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex
Az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal épülete, az előtérben Bajkai IstvánFotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!