Lengyelországban mutatják be Alec Baldwin új filmjét, melynek forgatásán lelőtt egy operatőrt

2024. október 3. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A lengyel EnergaCAMERIMAGE filmfesztiválon mutatják majd be Alec Baldwin új filmjét, a Rustot – írja a Rolling Stone. A toruńi fesztiválon a premier mellett egy beszélgetést is tartanak majd a film alkotóival.

A Rust forgatásán egy 2021-ben történt tragikus balesetben Alec Baldwin kezében elsült egy kelléknek használt pisztoly, a lövés pedig megölte a film vezető operatőrét, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette Joel Souza rendezőt is. Az éles lőszerrel megtöltött fegyverről később kiderült, hogy véletlenül keveredett a kellékek közé, és a rendezőasszisztens adta Baldwin kezébe.

A forgatáson egyébként igencsak könnyelműen bántak a biztonsági protokollal, az agyonlőtt operatőr családja pedig gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pert. A filmstúdiót végül 50 millió forintnyira büntették, a fegyvermester másfél év börtönt kapott, a Baldwin elleni vádakat pedig idén júliusban ejtették.

A fesztiválon rendezett beszélgetésen Souza mellett részt vesz a produkció új vezető operatőre, Bianca Cline és Stephen Lighthill, az elhunyt Hutchins egykori tanára is. „A készítők megvitatják a filmmel kapcsolatos eseményeket, és betekintést nyújtanak a Hutchins halála utáni munkába. A korábbi vezető operatőr művészi víziójának fenntartása óriási kihívást jelentett a stábnak, mégis kiemelt fontosságú volt számukra. Azt remélik, teljesíteni tudták kötelességüket azzal, hogy befejezték Hutchins munkáját” – írja a beszélgetésről a fesztivál.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!