Alec Baldwin elsírta magát, amikor a bíró közölte: ejti az emberölési pert ellene

2024. július 13. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Könnyekben tört ki Alec Badwin amerikai színész, amikor az új-mexikói bíró bejelentette: elutasította az ellene indított pert. A színészt az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg a Rust című film forgatásán történt halálos lövöldözés miatt. A bíró arra hivatkozva ejtette az ügyet, hogy az bizonyítékokat tartottak vissza a védelemtől – írja a BBC.

A színészt nem először próbálták gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vád alá helyezni, 2023 áprilisában, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették ellene a vádakat. Idén januárban ismét vádat emeltek ellene, de a második felmentés után már biztos, hogy többször nem kell bíróság elé állnia.

Alec Baldwin kezében 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben elsült a kellékként használt fegyver, a lövéstől meghalt a vezető operatőr, a 42 éves Halyna Hutchins, és megsebesült a rendező, Joel Souza. Mint kiderült, a kellékfegyverben éles lőszer volt.

Idén április közepén gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek mondták ki, és másfél év börtönre ítélték a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet. Ő adta Baldwin kezébe az éles lőszerrel töltött fegyvert.

A Baldwin elleni per egyik kulcskérdése az volt, hogyan került éles lőszer a forgatásra. A színész ügyvédei azt állították, a rendőrség és az ügyészség olyan bizonyítékot – egy doboz töltényt – rejtett el, amely összefüggésbe hozható a lövöldözéssel. Az ügyészség azzal érvelt, hogy a lőszerek nem egyeztek a Rust forgatásán talált töltényekkel.

A pénteki tárgyalási napon a bíró haza is küldte az esküdtszéket, és több órán keresztül tanúkat hallgatott meg a bizonyíték visszatartásával kapcsolatban. Végül úgy ítélte meg, hogy az ügyészeknek kötelessége lett volna az információ átadása a védelemnek. „Az állam szándékosan visszatartotta ezt az információt, a bíróságnak pedig nincs módja arra, hogy ezt a hibát helyrehozza” – fogalmazott a bíró, és elfogadta a védelem indítványát a per elutasításáról.

A döntés kihirdetésekor Baldwin elsírta magát, majd megölelte a szintén zokogó feleségét.

Az ügyről, illetve annak hátteréről annak idején ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!