Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen

2024. január 19. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új-mexikói esküdtszék ismét emelt vádat Alec Baldwin ellen a 2021 októberében a Rust című film forgatásakor történt haláleset miatt. A vád gondatlanságból elkövetett emberölés, írja a BBC.

Az Emmy-díjas színész ellen a korábbi vádakat 2023 áprilisában, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették. Akkor az esküdtszék azt közölte, hogy a döntésük nem menti fel az amerikai színészt a bűnösség alól, a vizsgálatot tovább folytatják. Baldwin ügyvédjei most a BBC-nek azt mondták, hogy már alig várják a tárgyalást.

Alec Baldwin kezében 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben elsült a kellékként használt fegyver, a lövéstől meghalt a vezető operatőr, a 42 éves Halyna Hutchins, és megsebesült a rendező, Joel Souza. A kellékfegyverben máig tisztázatlan módon éles lőszer volt. A színészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. Baldwin egyébként ártatlannak vallotta magát, és beleegyezett a bíróság feltételeibe.

Korábban azt is írtuk, hogy ha bűnösnek találják, akár maximum 18 hónap börtönbüntetést és maximum 5000 dolláros pénzbírságot kaphat, de később a Guardian hat hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésről írt. Az ügyről, illetve annak hátteréről annak idején ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!