Terrorveszély miatt elmaradnak Taylor Swift bécsi koncertjei

2024. augusztus 7. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Taylor Swift csütörtökre, péntekre és szombatra tervezett bécsi koncertje is elmarad, mert az osztrák hatóságok szerint terrortámadást terveztek a koncertek helyszínén, az Ernst Happel stadionban, olvasható a szervező Barracuda Music Instagramon megosztott közleményében. A közleményt Taylor Swift hivatalos Instagram-oldala is megosztotta egy sztoriban.

Mint írták, a történtek fényében nem volt más választásuk a figyelmeztetések után, a megvásárolt jegyek árát pedig automatikusan visszatérítik tíz munkanapon belül.

Előzőleg fokozott biztonsági intézkedésekkel készültek a három koncertre, miután szerdán őrizetbe vettek két személyt, akik merényletet tervezhettek egy Bécshez közeli rendezvényen. Az egyik, 19 éves gyanúsítottat az osztrák fővárostól délre fekvő Ternitzben, míg a másikat az osztrák fővárosban tartóztatták le.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója akkor azt mondta, hogy a hatóságok értesültek egy lehetséges támadás előkészületeiről, amelynek célpontja a bécsi Taylor Swift-koncertek egyike lehetett. Hozzátette, hogy az egyik gyanúsított hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

Ruf azt is elárulta, hogy az osztrák férfi az interneten radikalizálódhatott, és vegyi anyagot is találtak nála, amit kivizsgálnak.

A közbiztonsági főigazgató előzőleg úgy nyilatkozott, hogy szigorúbb biztonsági ellenőrzésekre és hosszabb beléptetésre számíthatnak a látogatók. Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök elmondta, hogy a biztonsági kockázatot már minimalizálták, de a váratlan helyzetekre is fel kell készülniük.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!