Több mint másfél millióan nézték meg Madonna ingyenes koncertjét Rióban

2024. május 5. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Becslések szerint 1,6 millióan nézték meg Madonna ingyenes, turnézáró koncertjét szombaton Rio de Janiero tengerpartján, a Copacabanán.

Madonna az egész karrierjét ünneplő Celebration turné utolsó állomásán is több mint kétórás koncertet adott, amelyen több brazil popelőadó, például Anitta és Pabllo Vittar, illetve több helyi zenész is fellépett.

Voltak, akik napokkal a koncert előtt lefoglalták a helyüket a színpad előtt, a tehetősebbek pedig a tengeren állomásozó hajókról nézték meg Madonna fellépését. A koncert napján tapasztalható 30 fokos hőség miatt tűzoltók locsolták vízzel a partszakaszt, a tömegben pedig ingyen osztották az ivóvizet.

A Madonna fellépése alatti tömeg a Copacabanán – Fotó: Mauro Pimentel / AFP
A Madonna fellépése alatti tömeg a Copacabanán – Fotó: Mauro Pimentel / AFP

A helyszínre 3 ezer rendőrt vezényeltek ki, a helyi hatóságok a riói újévi ünnepségeknél alkalmazott stratégiával kezelték a tömeget. Azért is kezelték most kiemelten a kiszáradás elleni védekezést, mert tavaly egy fiatal rajongó hőguta miatt meghalt Taylor Swift koncertjén Brazíliában.

A koncertre a Guardian beszámolója alapján 3,1 millió fontot, azaz körülbelül 1,3 milliárd forintot költött Rio de Janeiro állam és a városi önkormányzat, a fennmaradó összeget szponzorok adták a koncerthez. A koncert a helyi hatóságok becslése alapján 20 milliárd forintnál is nagyobb bevételt hozott Riónak.

Madonnáéhoz hasonló, milliósnál nagyobb tömeg Rióban korábban Rod Stewart és a Rolling Stones fellépésénél volt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!