Céline Dion a Vogue címlapjáról üzeni, hogy a gyógyíthatatlan betegsége sem állíthatja meg

2024. április 23. – 21:25

Másolás

Vágólapra másolva

A francia Vogue magazinban jelent meg címlapinterjú a gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizált Céline Dionnal, aki hosszú idő után nemrég a Grammy-díj-átadón szerepelt először a nyilvánosság előtt.

Az énekesnő a stiff-person-szindróma nevű autoimmun betegséggel küzd, ami izommerevséggel, izomgörcsökkel jár, és a hangszálakra is kihat.

Céline Dion a Rolling Stone szemléje alapján az interjúban arról beszélt, hogy már megemésztette magában, hogy a betegség örökre veled marad, így meg kellett tanulnia együtt élni vele. Közben azért bízik benne, hogy később a tudomány feltalálja majd a módját, hogyan lehet gyógyítani ezt a szindrómát. Az énekesnő hozzátette, heti öt napot jár gyógytornára és terápiára, és külön foglalkoznak a hangjával is.

Az énekesnő saját bevallása szerint olyan intenzitással edz, mint egy élsportoló. Egy orvosi csapat segítségével azon dolgozik, hogy mentálisan és fizikálisan is a lehető legjobb állapotban legyen.

„A stiff-person-szindrómával küzdők közül sokan nem juthatnak hozzá a legjobb orvosokhoz és a legjobb kezelésekhez. Nekem ezek megvannak, és ez nagy ajándék. De ami ennél is fontosabb: megvan bennem az erő, tudom, hogy semmi sem állíthat meg” – fogalmazott az interjúban az előadó.

Céline Dion eredetileg 2023 tavaszán indult volna turnéra, de tavaly decemberben végül lemondta fellépéseit, és az Instagramon beszélt először a nyilvánosság előtt a betegségéről.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!