Kiakadt az internet azon, ahogy Taylor Swift átvette a Grammy-díjat Céline Diontól

2024. február 5. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Grammy-gála egyik legnagyobb meglepetése Céline Dion felbukkanása volt, aki Taylor Swiftnek adta át a Midnightsért az év albumának járó Grammy-díjat. A második nagy meglepetés az volt, ahogyan Taylor Swift a színpadon ignorálta a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő legendás énekesnőt.

Az 55 éves énekesnő a fiával kéz a kézben sétált be a színpadra. Hosszú idő után ez volt az első nyilvános megjelenése, miután 2022 decemberében határozatlan időre lemondta minden fellépését. Akkor jelentette be, hogy a stiff-person-szindróma nevű gyógyíthatatlan autoimmun betegséggel küzd, ami izommerevséggel, izomgörcsökkel jár, és a hangszálakra is kihat.

Diont ovációval fogadta a terem: a közönség – Swift is – éljenzett és együtt énekelte Dion 1993-as világhírű dalát, a The Power of Love-ot.

„Amikor azt mondom, hogy boldog vagyok, hogy itt lehetek, azt tényleg komolyan, tiszta szívből mondom” – mondta Dion a színpadon, aki egyébként 27 évvel ezelőtt nyerte el ugyanezt a díjat. „Azok, akiknek olyan áldásban van részük, hogy itt lehetnek a Grammy-díjátadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberek életébe világszerte.”

A díjnál és a beszédnél is élénkebben foglalkoztatja a közvéleményt az a jelenet, amikor Dion bejelentette, hogy Swift kapja a díjat. Swift ugyanis a felvételek szerint

úgy lépett a színpadra, mint aki nem egészen tért még magához, és tudomást sem vett a legendáról: kikapta a kezéből a szobrocskát, miközben folyamatosan a stábja színpadon lévő tagjai felé fordult. Köszönőbeszédében meg sem említette Diont.

Dion ugyanakkor profin kezelte a jelenetet, mondott valamit, és mosolyogva távozott. A backstage-ben később készült róluk egy közös ölelkezős fotó.

A közösségi médiában a kommentelők többsége ki van akadva Taylor Swift modortalan viselkedésén, és fellépését Miley Cyrus beszédével állítja párhuzamba, aki Mariah Carey-től kapta a legjobb szóló popzenei előadásért járó díjat. Az énekesnő azt mondta, hogy az, hogy együtt állhatnak a színpadon, talán még többet jelent neki, mint karrierje legújabb mérföldköve.

Többek szerint Taylor Swift viselkedése volt minden idők legtiszteletlenebb Grammy-pillanata.

Dion egyébként a múlt héten jelentette be, hogy dokumentumfilm készül róla, amely bemutatja, hogyan küzd a betegségével. A tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan az az autoimmun idegrendszeri betegség, amiben az énekesnő szenved. A stiff-person-szindróma nagyon ritka, egymillióból egy embert érint, itt írtunk róla részletesebben.

Amerikai idő szerint vasárnap éjjel tartották a 66. Grammy-gálát Los Angelesben, ahol soha nem látott mennyiségben taroltak a női előadók: minden kiemelt kategóriában női győztes lett, Taylor Swift rekordot döntött.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!