Összeállt egy közös dalra Beton.Hofi és a Carson Coma

2024. március 6. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

Új klipes dallal vezeti fel készülő ötödik nagylemezét az MVM Dome-os nagykoncertjére készülő Carson Coma. A Frida Kahlo az első közreműködésük egy hiphopelőadóval, aki nem más, mint Beton.Hofi. Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere és Beton.Hofi egyébként már szerepeltek közösen Krúbi idei nagylemezén, de ez az első zenekaros közreműködésük.

Az extravagáns klipet kapó számban a címadó mexikói festőnő és férje személyén keresztül szállnak bele a nagybetűs hazai mainstreambe. Fekete Giorgio a dalban azt is elmondja gyakorlatilag, hogy biztosan soha nem fog zsűrizni az X-Faktorban.

„A dal a klasszikus magyarországi mainstream hírességek (valóságshow-győztesek, X-Faktor-zsűri, stb.) iránti megvetésemről szól, Frida Kahlo (aki viszonylag ismeretlenül halt meg) és férje, Diego Rivera, korának elismert művésze példáján keresztül” – meséli a klipről Fekete Giorgio, a zenekar frontembere.

„Hosszú távon az igazi tehetség mindig kifizetődik – még akkor is, ha addigra a művész már rég halott. Legalábbis remélem, lol.”

A Frida Kahlo klipjét Miki 357, Beton.Hofi állandó alkotóstársa rendezte, a látványvilágért pedig Cseh Renátó felelt, aki a nagy sikerű Szegény párák című film látványán is dolgozott. A videóklipben így hangsúlyos az Oscar-esélyes filmre is jellemző kreatív díszlethasználat, ezek a sokszínű hátterek és épített elemek váltakoznak a rapper és a zenekar mögött egyes jeleneteknél, néhány kép pedig mintha Jórgosz Lánthimosz munkájára is reflektálna. A klip végén a Carson Coma tagjai és Beton.Hofi összeállnak egy csapatfotóra, ekkor villannak fel előttünk a stúdiótérbe beépített sokszínű díszletelemek.

Az operatőr M. Deák Kristóf volt, aki nemrég Pogány Induló emlékezetes videóklipjét is fényképezte (Úgy hiszem), neve emellett a Látom, amit látsz, A pokol élővilága és a FOMO – Megosztod, és uralkodsz című filmekből lehet ismerős.

A Meglepetés magazin nőnapi címlapján feltűnt Beton.Hofi és a Carson Coma egyaránt a tavaszi MVM Dome-os koncertjükre készülnek – a klubszínteret fenekestül felforgató arénakoncertezés magyar aktualitásairól részletesen írtunk a Telexen. Az áprilisi Carson Coma-nagykoncert apropójából a hetekben a zenekar tagjai állítják össze az After-playlisteket. Jónás Attila jazzgyűjtése itt, Héra Barni kedvenc cumbia zenéi pedig itt hallgathatóak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!