A latin zenét is el lehetett kúrni, nem szabad beérni azzal, amit az arcunkba tolnak

2024. március 2. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Április 6-án tartja az első nagy arénás koncertjét az MVM Dome-ban a Carson Coma, ahol többek között fennállásuk ötödik születésnapját is ünneplik. Ebből az alkalomból a következő hetekben az After-playlisteket a zenekar tagjai állítják össze a kedvenc zenéikből. A második válogatás Héra Barni, a Carson Coma dobosától és énekesétől érkezik, aki főként perui gitáralapú cumbia dalokat szelektált a ‘60-as- és ‘70-es évekből.

„A reggaeton őrület miatt sokáig ódzkodtam a latin zenéktől, de tavaly nyáron megtört a jég: elkapott a cumbia-láz” – mesélte Barni. „Rájöttem, hogy a latin zenét is el lehetett kúrni, nem szabad beérni azzal, amit az arcunkba tolnak. Kedves barátom, Zalán pedig megmutatott nekem egy-két számot, amelyekkel azóta sem tudok betelni. Innen is hálásan köszönök mindent, öregem!”

A gitáron is játszó dobos-énekes így jellemezte a playlistet:

„Ebben a listában az elmúlt néhány hónap általam legtöbbet hallgatott dalait válogattam össze – főként perui gitár alapú cumbia trekkeket a ‘60-as és a ‘70-es évekből. Ezek mellett a lista végén levezetésképp kivételt képez egy angol és egy portugál nyelvű dal, illetve az egyetlen spanyol Mystic Braves dal, amelyeket műfaji elemeik alapján bűn lenne a latin jelzővel illetni.”

A nyelvoktatók jelentkezését váró Héra ajánlólevelet is mellékelt a lista hallgatásához: „Ez a playlist kiváló soundtrackként szolgálhat egy latin-amerikai utazáshoz, nyári szomorkodáshoz vagy sírva vigadáshoz. Ugyanitt spanyol tanárt keresek.”

Az első válogatást Jónás Attila, a Carson Coma basszusgitárosa állította össze, aki egy kifejezetten jazzorientált playlistet készített olyan nagy öregek zenéiből, mint Miles Davis, Cannonball Adderley, John Coltrane vagy Chet Baker.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!