Azahriah: Ezek szerint Orbánnal mégsem vagyunk akkora spanok

2024. február 29. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Jólvanezígy podcast vendége volt Azahriah. A beszélgetés témája a néhány héttel ezelőtti közösen szervezett tüntetés volt a kegyelmi botrány miatt. Azahriah és Nagy Ádám, a Fókuszcsoport vloggere, a tüntetés egyik főszervezője maguk is meglepődtek a megmozdulás mértékén: „Ennyi emberre még én sem számítottam, meg szerintem senki sem” – mesélte az énekes, majd hozzátette, hogy az M1 úgy kezelte a tüntetést, mint egy ellenzéki megmozdulást, „ezt nyilván úgy kell csinálni, hogy vagy semmilyen jelentősége nincsen, vagy nagyon veszélyes. Ebben az esetben jobb azt mondani, hogy kevesebben voltak, mert az távolabb áll az igazságtól, és az mindig hasznosabb.”

Az adásban szóba került az a cikkünk is, melyben annak jártunk utána, hogyan vette szájára a kormányzati kommunikáció Azahriah-t azután, hogy nemrég még ezerrel dörgölőzött hozzá a kormány. Nagy arról kérdezte az énekest, hogyan viszonyult az őt célzó lejáratáshoz, érzett-e több támadást az irányába.

Erre Azahriah azt válaszolta, hogy „szerintem ez csak pár Megafonosnál volt. Nem úgy tűnik, mintha ki lett volna adva, hogy induljon el a gépezet. Szerintem akik ezekben a berkekben mozognak, azok maguktól próbáltak ehhez hozzáfűzni valamit, hogy valamilyen karaktergyilkosság legyen velem szemben is, mert ott vagyok.”

Azahriah aztán kitért rá, mit gondol arról, hogy Orbán Viktor TikTok-oldaláról eltűnt az ő és Desh egyik dalával aláfestett videó.

„Gyanús. Van benne egy rossz szájíz. Ezek szerint mégsem voltunk akkora spanok, mint ahogy azt az elején gondoltuk.”

Az énekest egyébként elmondása szerint nem hatják meg az őt érő esetleges támadások, noha elmondása szerint még a „kelleténél jobban is” figyeli a róla szóló híreket. Így értesült például arról is, hogy van, aki sátánistának tartja.

A bicskei gyermekotthon ügyében arra a szálra is kitértek, hogy a később elítélt, és korábban is nyomozás alatt álló igazgató 2016-ban Orbán Viktor előterjesztésére kapott állami kitüntetést. „A probléma, amiért kiálltunk, nem oldódott meg” – mondta a műsorvezető, majd Azahriah hozzátette, hogy „akik hatalmon vannak, azoknak az a lényeg, hogy áll a népszerűség, hogyan lehet kiúszni ebből.”

A videóban kitértek Magyar Péter telexes videóban elhangzó megszólalásaira is. Azahriah szerint amiket Magyar mond, nem feltétlen hírértékűek, hiszen „amiket elmondott, az a legtöbb ember számára nem újdonság. Az a pluszfűszer benne, hogy ezt belső körökből kiszakadva hozta nyilvánosságra. Én nem vagyok ennek a híve, hogy bármiről is beszélnek – megnéztük őket, láttuk, hogy kiszálltak a kocsiból –, az egy teljes cikk. Vagy derítsék ki, hogy miről beszéltek, vagy ne is legyen cikk egyáltalán” – reagált az énekes egyben Orbán Viktor és Rogán Antal budavári lakásban tartott találkozójára.

Azahriah úgy látja, az egész kegyelmi ügy azért tudott ekkora botrányt kirobbantani, mert a kormány részéről is érkezett rá reakció, és látható következménye volt az ügynek, és több fontos embert is lemondattak. „Annyi hasonló ilyen dolog volt már az évek során, és mindenki szart bele” – véli Azahriah.

A sorkatonaság visszaállítása és Tóth Gabi mellett szóba került még Marics Peti is, a NER-hez kötődő Post for Rent ügynökség egyik influenszere, aki szintén kiállt a gyermekvédelem mellett, csak éppen egy teljesen másik ügy kapcsán. „Úgy üzent, hogy valamit hozzáfűzött, csak nem ahhoz, amiről szó van” – mondta Azahriah.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!