Jövőre elér minket a posztapokalipszis, de idén még leszámolunk a Spotifyjal

2023. december 6. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az After+ e heti adásában a főszerepet a posztapokaliptikus produkciók kapták. Megérkezett az első trailer az Amazon jövő évi nagy dobásához, a Fallouthoz, ami a népszerű posztapokaliptikus videójáték világában játszódó új sorozat. Szintén kijött az első előzetes a Furosa: A Mad Max Saga című filmhez, ami a 2015-ös Mad Maxben megismert, Charlize Theron által alakított karakter előzménytörténete. Ezen kívül szóba kerül még, hogy láthatóan ismét divatba jött Godzilla, hiszen elindult az Apple-ön a Mocharch: Legacy of Monsters sorozat, Japánban óriásit fut egy új Godzilla-film, és bemutatták a Godzilla x Kong című, jövőévi szuperprodukció előzetesét is. És természetesen átvesszük az év végi Spotify-listákat is.

Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller rendezésében jövőre kerül a mozikba a legújabb Mad Max-film. Anya Taylor-Joy alakítja majd Furiosát, aki a Charlize Theron által megformált korábbi karakter fiatalabb változata. A történet szerint Furiosát gyerekként elrabolják, és elhatározza, hogy bármi áron, de felkeresi a családját. Útközben viszont belekeveredik egy háborúba a Mad Max: Fury Road-ból ismert Immortan Joe és egy Dementus nevű hadúr között, akit nem mellesleg Chris Hemsworth (Thor) alakít.

Fallout-sorozat

Napjainkban nagyon pörögnek a játékadaptációk, a Fallout-sorozat kegyetlen posztapokaliptikus, de furcsán vidám, mégis erőszakos világot mutat be. Az első Fallout 1997-ben jött ki, azóta pedig az egyik legismertebb videójátékos márkává vált a Bethesda stúdiónak köszönhetően. A történet szerint az '50-es években kitört az atomháború Amerika és Kína között, aminek köszönhetően atomot dobtak a fél világra, és elpusztult az emberiség nagy része. A játékok ezután játszódnak több száz évvel, amikor az atombombáknak köszönhetően mutálódtak az állatok, sok emberből kvázi élőhalott lett, de közben maga az emberiség sem veszett el teljesen az óvóhelyekből bombázások után kimászó túlélőknek köszönhetően. Az Amazon gyártásában készülő sorozat jövő áprilisban jön a Prime Videóra, és olyanok dolgoztak a sorozaton, mint Jonathan Nolan és Lisa Joy (Westworld, Sötét lovag, Csillagok között), Walton Goggins (Shield, Aljas nyolcas), pedig egy élőhalott fejvadászt alakít.

Spotify-toplista

Nem meglepő módon a világ legtöbbet streamelt előadói közé kerültek Taylor Swift, Drake, Travis Scott, The Weeknd, SZA és Lana Del Rey is. Utóbbinak korai, 2010-es években kiadott lemezei jól öregedtek, lírikus dalszerzése miatt joggal foglalhat el helyet ezen a listán, és idén megjelent albumában, a Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd lemezén pedig eklektikus műfajokkal nyílt meg a hallgatóinak. Magyarországon a leghallgatottabb előadók között van például Azahriah, Desh, Manuel, Beton.Hofi, Pogány Induló, illetve Taylor Swiftet és The Weekndet sokat pörgették nálunk is.

A hét témája: Godzilla-őrület

Láthatóan ismét felfedezte magának a szórakoztatóipar a hatalmas szörnyeket, mert mintha reneszánsza lenne Godzillának, King Kongnak és társaiknak. A hét témájában az Apple-nél nemrég debütáló Monarch: Legacy of Monsters tévésorozatról beszélünk, ami meglepően jó érzékkel köti össze az elmúlt évek Godzilla- és King Kong-filmjeit. Ezen kívül szóba kerül az itthon még nem látható Godzilla Minus One, ami óriási siker Japánban, és persze a nemrég megjelent Godzilla x Kong-előzetes is. Utóbbi ránézésre is botrányosan gyengének tűnik, de közben az is látszik, hogy a készítők már valószínűleg inkább a kínai piacra lőnek vele, mintsem az amerikaiara.

Random sorozatajánló: Bolhafészek (Fleabag, Amazon)

Az angol szlengben a fleabag mocskost, kellemetlent jelent, és ez a főszereplőre nagyon passzol: Fleabag elvesztette az édesanyját, és legjobb barátnőjét, akinek halála miatt magát okolja. A bűntudatát, hordozott traumáit cinizmusával próbálja leplezni, egy csőd szélén álló kávézóban tengeti napjait, sportot űz a szexből, és újra megtalálja, majd elveszti önmagát. A Fleabag sorozat egy egyszemélyes színdarab feldolgozása, amelyet Phoebe Waller-Bridge azért írt, mert nem volt megelégedve a színésznőként rendelkezésére álló női szerepek repertoárjával.

A színdarabot 2013-ban mutatták be egy edinburghi fesztiválon, ezután kereste meg a BBC a filmsorozat ötletével. Tündérmesébe illő a Fleabag háttértörténete, de a sorozatból pont a szirupos befejezés hiányzik. A tragikomédia fél órás epizódjai közel hozzák a nézőkhöz a karaktereket: a maximalista nővért, a gyászban túlkompenzáló apát, a szexista sógort, és az autista fiát. A történet fintora, hogy a második évad végére rájön a néző, hogy Fleabag semmivel sem defektesebb a környezeténél, és a kamerába való kinézései – melyekkel humorosan szemlélteti életének abszurd eseményeit – új értelmet nyernek a sorozat végére. Egy emberi, valóságos tragikomédia az útkeresésről, családi viszonyokról, és a feminizmusról, bár utóbbit új köntösbe helyezi a forgatókönyv egyik legviccesebb mondatával:

,,Néha aggódom, hogy nem lennék ekkora feminista, ha nagyobb melleim lennének!”

Toplista

Az adás végén az év végi toplistáinkból szemezgettünk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!