Eldurvult állatvilág, vériszamos lövöldözés, hülye humor – itt a Fallout-sorozat előzetese

2023. december 3. – 08:31

Eldurvult állatvilág, vériszamos lövöldözés, hülye humor – itt a Fallout-sorozat előzetese
Forrás: Amazon Studios

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő áprilisban érkezik a Fallout, az 1997 óta futó videójátékok sorozatváltozata az Amazonra, amiből végre kikerült az első előzetes, úgyhogy mozgóképen is meg lehet nézni, hogy fest majd a furcsán vidám posztapokaliptikus jövő.

A Fallout-játékok egy olyan világban játszódnak, ahol a Kína és Egyesült Államok kölcsönösen atombombázta egymást egy háborúban, az emberek pedig vagy föld alatti bunkerekben húzták meg magukat, vagy pedig a felszínen, általában szörnyű mutációkkal élték túl az eseményeket.

A játékok főszereplője legtöbbször egy olyan karakter, akinek egy bunkerből (a Vault-Tec nevű cég által gyártott Vaultokból) kell kimerészkednie az új világba, ahol óriásira nőtt bogarak, mutálódott medvék, szupermutánsok, haramiák állnak az útjába, a sugárzástól eltorzult, élőhalottaknak tűnő emberekről, vagy az amerikai hadsereg romjain túlélő Brotherhood of Steel nevű paramilitáris szervezet tagjairól nem is beszélve.

Ezek mind fel is tűnnek a Fallout első előzetesében, ami a képsorok alapján inkább tűnik egy antológiának, mint egy összefüggő történetnek: felbukkan a Brotherhood a vertibirdjeivel, ez egyik főszereplő egy konkrét ghoul, egy másik pedig egy Vaultból szabadult hős, aki aztán más Vaultokba is eljut. (A játékok egyik visszatérő eleme, hogy ezeket a bunkereket titkos emberkísérletekre használták, a lakók tudta nélkül.) Az előzetes alapján a játékok szimbólumait is sikerült hűen átültetni: a rikító kezeslábasokat a bunkerlakókon, a szedett-vedett településeket, és a teljesen elburjánzott állatvilágot.

A sorozat alkotói között ott van Jonathan Nolan és Lisa Joy, a Westworld producerei, a szereplőgárdában pedig olyanok tűnnek fel, mint Kyle MacLachlan, Walton Goggins és Ella Purnell. Premier április 12-én.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!