Drake gyomorproblémái miatt szünetelteti karrierjét

2023. október 6. – 20:50

Drake gyomorproblémái miatt szünetelteti karrierjét
Fotó: Robyn Beck / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Alig néhány órával Drake legújabb, For All The Dogs című albumának megjelenése után a rapper egy rádióműsorában bejelentette, hogy évek óta tartó gyomorproblémái miatt egy ideig szünetet tart a zenei karrierjében – írja a BBC.

„Elsősorban az egészségemre kell koncentrálnom, de erről majd még hamarosan beszélek. Semmi őrültség, csak azt akarom, hogy az emberek egészségesek legyenek, nekem meg évek óta a legőrültebb problémáim vannak a gyomrommal. Egy kis időre bezárom a stúdió ajtaját” – mondta a többszörös Grammy-díjas előadó a SiriusXM Table For One című műsorában.

Drake a szünet pontos időtartamát nem tudta megmondani, de „talán egy év vagy talán egy kicsit tovább” tart majd. Később a rádióműsorról egy klipet is posztolt az Instagramon, amelyben 143 millió követőjének azt írta: „Viszlát, ameddig viszlát”. A bejelentése után több közelgő fellépését is elhalasztották, de pénteken és szombaton este szülővárosában, Torontóban még biztosan koncertet ad.

A BBC emlékeztet, hogy nem a 36 éves kanadai rapper az egyetlen, aki a közelmúltban egészségügyi problémákra hivatkozva szünetet tart vagy lemond turnéidőpontokat. Júliusban Madonna jelentette be, hogy három hónappal elhalasztja turnéját, miután egy hónappal korábban súlyos bakteriális fertőzéssel került kórházba. A múlt hónapban pedig Bruce Springsteen nyilatkozott arról, hogy elhalasztja szeptemberi turnéjának időpontjait gyomorfekély miatt.

A világ egyik leghallgatottabb előadójának számító Drake legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az Universal Music Group (UMG) több tartalommegosztóról is eltávolíttatta azt a dalt, aminek a szerzője a mesterséges intelligencia (AI) segítségével úgy klónozta Drake és The Weeknd hangját, mintha a két énekes együtt énekelné a Heart On My Sleeve című számot. A dalt pár nap alatt több mint 15 millióan hallgatták meg TikTokon, és 600 ezerszer játszották le Spotifyon.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!