Marvel zuhanórepülésben, akciófilmek az A24-tól és Azahriah mindenhol

2023. október 18. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult legújabb podcastünk, pontosabban új adásformátummal jelentkezik az önálló kiadvánnyá alakult Telex After. Ahogy azt beharangozónkban is kiemeltük, a jövőben heti két adással jelentkezik podcastműsorunk. A zenei interjúkkal és beszélgetésekkel foglalkozó műsorunk nem változik, tehát ugyanúgy csütörtök délutánonként jelentkezik. Mellette a mai nappal elindult az After+ is, amivel szintén hetente jelentkezünk minden szerda délelőtt.

Ez a műsor annyiban tér el a megszokottól, hogy általános popkultúráról, vagyis sorozatokról, filmekről, zenékről és médiáról beszélgetünk telexes munkatársainkkal, különböző szakértőkkel, vendégekkel. Az After+-ban minden héten átvesszük a legfontosabb híreket, kibeszéljük a hét témáját, minden alkalommal ajánlunk egy sorozatot, és toplistákat rakunk össze. A teljes adást kizárólag hanggal publikáljuk, szóval klasszikus podcastformátumról van szó, de a legerősebb szegmenst később feltöltjük a Telex After YouTube-jára is. Na de miről szól az After+ legelső adása?

vendégek: Koroknai Gergely, Bicsérdi-Fülöp Ádám, Sajó Dávid

Hírek

  • Guillermo del Toro majdnem rendezett egy Jabba-filmet, de végül kidobták a forgatókönyvet. Azt is elmondta egy interjúban, hogy végül miért nem ő rendezte a Pacific Rim 2-t. Miért imádják a filmsznobok is annyira az első filmet? És mi volt a baj a másodikkal?
  • Spike Lee szerint elfért volna az Oppenheimerben a japán oldal bemutatása is. Mi a baj az Oppenheimerrel? Miért nem ért Christopher Nolan a női karakterekhez?
  • Csak jövőre jön az új Daredevil-évad, miután Kevin Feige megnézte a már elkészült részeket, és annyira felhúzta magát, hogy kirúgta az írókat, és visszaküldte forgatni a stábot. Mi a baj a Marvel tévés stratégiájával? És miért szerettük annyira a netflixes Marvel-sorozatokat?
  • Azahriah-mánia: tömeghisztéria, jegymizéria, tripla Puskás Aréna. A fiatal énekes épp poptörténelmet ír Magyarországon. De mi vezetett idáig? Elképzelhető, hogy a magyar kormány stadionépítéseire Azahriah-koncertek tömkelege lesz a válasz?
  • Kijött a The Iron Claw Trailere. Az A24-os film a tragikus sorsú Von Erich pankrátorcsalád történetét meséli el, ahol majdnem minden fiúgyerek öngyilkos lett vagy tragikusan korán elhunyt. Főszerepben Zac Efron és Jeremy Allen White. Emellett megjelent egy riport, hogy az idei Oscaron hatalmasat nyerő stúdió a jövőben akciófilmekkel és franchise filmekkel növelné a bevételeit. Jó lesz ez nekünk egyáltalán?

A hét témája: Loki

Sorozatos fronton egyértelműen a Loki második évada volt a legfontosabb történés streamingen, hiszen az első évad az egyik legjobb Marvel-sorozat a Disney-érában, de közben a Jonathan Majors körüli botrányok érezhetően hatással voltak a forgatásokra is. Egyértelmű, hogy nagyon leáldozóban van a Marvel csillaga, nagyon nem működnek sem a filmek, sem a sorozatok, és az egész multiverzumos témakör totál összezavarja a nézőket. Végül arra a konklúzióra jutunk, hogy ez az a sorozat, aminek jót tenne, ha egybe kiraknák az összes részt, mert egy hétig képtelenség fejben tartani azt a sok időutazós, dimenzióugrós humbugot, amiről a Loki és a Marvel-produkciók mostanában szólnak.

Sorozatajánló: Yellowjackets

Végre Magyarországról is elérhető a SkyShowtime-nak köszönhetően az elmúlt évek egyik legeredetibb tévésorozata. A Yellowjackets sok szempontból nagyon hasonlít a Lostra: a történet szerint a ‘90-es években egy női focicsapat tagjai lezuhannak egy repülővel a kanadai vadonban, és ott próbálnak valahogy túlélni, miközben egészen misztikus dolgok történnek körülöttük. A másik idősíkon pedig húsz évvel később látjuk őket, hogy milyen hatással voltak az események a későbbi életükre. A sorozat az első évad után azonnal kultikussá vált, és talán még egy produkció sem tudott ennyire ráérezni, milyen volt a ’90-es évek végének hangulata, legyen szó divatról vagy zenéről. A SkyShowtime-ra már fel is került az első évad, a második pedig október végétől lesz elérhető.

Toplisták

Miután híre ment, hogy az auteur filmjeiről elhíresült A24 stúdió több közönségfilmet és blockbustert gyártana, a három vendég bedobott három olyan franchise-t, ami jól állna az A24 gondozásában. Melyik képregényadaptációk állnának jól a stúdiónak? Milyen tévésorozatok folytatásába foghatnának? És mik azok a 20. századi akciófilmek, amiket érdemes lenne újra elővenni?

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!