Zsíros deszkák felett, osztálytalálkozó alatt ült össze Magyar Péter a Nézőpont alapítójával

2024. szeptember 20. – 20:39

Másolás

Vágólapra másolva

Aztán ott van Ákos, most már alig ismersz rá,
Újabb elfelejtett legjobb barát,
Azt kérdi: 'miért puffogsz,
Miért nem engeded el,
Miért nem jópofizol csak úgy mindenkivel'?
Pedig tudja, hogy mikor
Te már anno a húsz évvel későbbön szorongtál,
Addig mindenki más jól érezte magát.
Erre te azt mondod: 'rendben,
De mi van akkor hogyha nekem
Pedig ettől tér el szignifikánsan az értékrendem?'
Erre ő azt mondja 'értem'.

(Carson Coma: Osztálytalálkozó)

Mosolygós-barátos-zsírosdeszkás képet osztott meg a Facebookon cikkünk írásakor épp egy órája Magyar Péter, a Tisza Párt nemrég még homokzsákokat töltő elnöke. Stílszerűen fekete Tisza-pólóban készítette szelfijét, amin ismerős arc látható. Át is adjuk a szót az ellenzék fő erejévé váló párt vezetőjének:

„25. érettségi találkozó. És ki ült mellém? Mráz Ágoston, a méltán híres, objektív, független, nem fideszes kifizetőhely Nézőpont Intézet tulajdonosa és elemzője. Repül az idő. A zsíros kenyér még mindig összeköt.”

Még június 4-én írtunk róla, hogy Mrázzal közösen beültek az ATV Közhang című műsorába 2002-ben, ahol az ifjú Magyar azt mondta, Medgyessy Péter akkori kormányfő kötelet akaszthatna a nyakába, hogy bűnbánatot mutasson. Nem volt összhang a Közhangban, Mráz ugyanis a Medgyessy ügynökmúltjára és a megbánásra vonatkozó, betelefonálónak adott Magyar-válaszra rávágta: „Ne!” Magyar ezután jelezte Mráz felé, vicc volt, amit mondott.

A két közszereplő 2024 elejéig egy politikai oldalon állt, de Magyar a kegyelmi botrány után látványosan curükkolt a Fidesz térségéből, majd idővel felépítette mozgalmát és pártját. A Fidesz egyik közpénzzel is néha megtámogatott politikai kutatóintézetének vezetője, azaz Mráz és Magyar közt most már masszív közéleti lövészárok húzódik.

Az EP-választás után Mráz azonban lazán elemezte Magyar teljesítményét az MCC-hez kötődő V. kerületi kávézóban, a Scrutonban. Akkor többek közt elmondta Magyarról, hogy szerinte „retorikailag nem ellenzéki”. Azt is elmondta, 29 éve ismeri Magyart, osztálytársak voltak, és tehetséges szónoknak tartja. Aztán azzal folytatta, hogy „ha Soros György keresne egy embert, akivel robbantani lehet, keresve sem talált volna jobbat, mint Magyar Péter”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!