Négyszeres pénzt nyerhet az, aki arra tesz, hogy a két Gallagher már az Oasis-turné alatt összebalhézik

2024. augusztus 28. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oasis összeállásának hírére a brit fogadóirodák is azonnal reagáltak, a legtöbb helyen már meg lehet tenni a téteket például arra, hogy a Cigarettes & Alcohollal indulnak-e a koncertek, vagy hogy egyáltalán befejezi-e együtt a turnét az egymást évek óta hangosan és lelkesen szapuló két Gallagher fivér, Noel és Liam, a zenekar két meghatározó tagja.

A William Hill fogadóirodánál például négyszeres pénzt fizetnek azért, ha az Oasis 2025-ös turnéja elindul ugyan, de idő előtt befejeződik. Ugyanekkora a valószínűsége annak is a William Hillnél, hogy az Oasis lesz a 2025-ös Super Bowl félidei show-jának fellépője.

Háromszoros pénzt nyerhet az, aki arra fogad, hogy az Oasis végül fellép a Glastonbury fesztiválon. Utóbbi azért nem egyértelmű még, mert a zenekar a bejelentésében azt írta, hogy az első körben meghirdetett 14 koncertdátumuk lesz csak Európában, így hiába férne bele a koncertnaptárukba elviekben a júniusi Glastonbury, a zenekar jelen állás szerint nem lesz ott a fesztiválon.

Liam és Noel Gallagher turné alatti összebalhézásának 20 százalékos valószínűsége az Oasis balhés történetét és utóbbi évek nyilatkozatait nézve elég hízelgő a William Hilltől.

A két fivér a zenekar 2009-es feloszlása óta folyamatosan egymásra mutogatott, és a másikat hibáztatta az Oasis széthullásáért. Aztán egyre inkább versennyé változott kettejük civakodása azzal, hogy ki tud fifikásabb vagy bunkóbb sértést kitalálni a másikról. A tahósági verseny odáig fajult, hogy Liam például egyszer azt mondta az LA Weeklynek, hogy előbb enné meg a saját szarát, minthogy Noellel egy színpadra lépjen.

Noel Gallagher 2023-ban pedig már annyira unta az Oasis-reunionra vonatkozó kérdéseket, hogy Liamet a Shrek-filmek Csizmás Kandúrjához hasonlította.

„Biztos vagyok benne, hogy ő sem szeretné a közös turnét, de közben olyan képet fest magáról, mintha ő lenne az a kibaszott macska az ártatlan, nagy szemeivel a Shrekből, ahogy áll az ajtóban egy bőrönddel és azt mondja, »értetek, a rajongókért ezt megcsinálom, szeretlek titeket!« Ha tényleg így gondolja, akkor hívjon fel. De nem hívott. Amíg ez nem történik meg, nem lesz ebből semmi” – mondta a Rolling Stone podcastjében.

Noel és Liam Gallagher a turnét bejelentő közlemény szerint most mégis letette a fegyvert, és a közös fellépésekre félreteszik az ellentéteiket. Ebben az is segíthet, hogy egyikük sem tagadta, hogy lenne azért az a pénz, amiért ekkora gesztust tennének a másik felé. Szakértői becslés alapján az Oasis turnéja Taylor Swift Eras turnéjához hasonló léptékű lesz, a 14 állomásos turné 400 millió font feletti bevételt hozhat, amiből a fivérek 50-50 milliót is hazavihetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!