Tényleg összeáll az Oasis, 2025 nyarán indul a turné

2024. augusztus 27. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

2025 nyarán újra összeáll az Oasis – jelentette be a zenekar a hivatalos oldalán. A zenekar 14 koncertet hirdetett meg 2025 nyarára az Egyesült Királyságban és Írországban. A dátumok itt találhatók, a közlemény alapján később folytatódhat más kontinensen is a turné, mondjuk ehhez addig Noel és Liam Gallaghernek is ki kell bírnia egymás társaságát.

„A fegyverek elcsendesedtek. A csillagok összeálltak. A nagy várakozásnak vége. Gyertek, és legyetek tanúi. A tévé nem fogja közvetíteni” – írta a zenekar a bejelentésben.

A zenekar két tagja, Noel Galllagher és testvére, Liam az utóbbi években sportot űztek abból, hogy válogatott módon ócsárolják egymást a nyilvánosság előtt, és megindokolják, miért nem áll össze újra az Oasis. Elhangzott korábban többek között az, hogy Liam már az Oasis összeállásának gondolatától elhányja magát, de az énekes olyat is nyilatkozott, hogy előbb enné meg a saját szarát, minthogy a bátyjával egy zenekarban legyen.

Kettejük civakodásának egy időre most vége, mert ahogy azt egy ideje sejteni lehetett, újra közösen lépnek színpadra. A reunionról szóló infókat az egy ideje már külön turnézó két fivér is teaselte azzal, hogy mindketten a hivatalos bejelentés időpontját posztolták saját social felületeikre.

A Gallagherek nyilván jól járhatnak a kibéküléssel, a turné becslések szerint 400 millió font (körülbelül 184 milliárd forint) körüli bevételt hozhat, amiből 50-50 millió font landolhat Noel és Liam Gallaghernél a Sun szerint. A mostani turnén az Oasis többi eredeti tagja a Gallaghereken kívül nem lép fel, Noel Gallagher High Flying Birds zenekarának tagjai kísérik el a fivéreket a turnéra.

Liam Gallagher korábban azt mondta, hogy a Definitely Maybe, az Oasis első lemezének 30. évfordulóját ünneplő turnéra Noelt is meghívta, de bátyja akkor elutasította a felkérést. A Definitely Maybe turnéjával Liam Gallagher nemrég a Szigeten is fellépett.

Az Oasis 2008-ban adott ki utoljára lemezt Dig Out Your Soul címmel, a két Gallagher aztán a lemez turnéjának párizsi állomásán, 2009-ben annyira összeveszett, hogy Noel végül kilépett a zenekarból.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!