Újra lecsaptak Gyöngyös rappelő könyvtárosai

2024. június 24. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb klipet készítettek a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár rappelő könyvtárosai. Ezúttal azonban nem az irodalmat népszerűsítik, hanem városuk történelmét mutatják be.

Ahogy a klipből is kiderül, Gyöngyös 1334-ben Gyöngyös mezőváros lett, így pont most ünnepli 690. városi évét. A Könyvtári Hírmondó ezért állt most elő egy városmarketing-videóval, amiben szó esik a város alapításáról, bemutatnak egy archív felvételt egy dínótámadásról, és még a Mátráról is esik néhány szó.

„A klip többek között azért jött létre, hogy a széthúzás helyett az összetartást erősítse, mivel mindannyian itt élünk, egy levegőt szívunk, ugyanazokat a körforgalmakat használjuk és ugyanazokon a poénokon röhögünk – remélhetőleg ezen a videón is”

– áll a videó leírásában.

A rappelő könyvtárosok 2022 januárjában, egy, az orosz irodalom szépségeit bemutató Bëlga-paródiával robbantak be az országos köztudatba, de azóta készítettek már hasonló remekműveket a spanyol–olasz, francia és skandináv irodalomról is. A Telexnek korábban azt mondták, hogy a megszokottól eltérő videók ötlete a járvány alatt született meg, és nem is feltétlenül számítottak ekkora népszerűségre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!