A tetovált lány összerezzen: skandináv irodalomról rappelnek a gyöngyösi könyvtárosok

2023. február 27. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egy éve az orosz irodalmat és az olvasást népszerűsítő rapvideóval robbantak be a köztudatba, ám addigra kész stílussal álltak a kamerák elé a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársai. A Könyvtári Hírmondó címmel megjelenő videót mi is méltattuk, majd hamarosan bemutattuk Zsoltot és Dénest, akik saját zenei alapra írják szövegeiket és a kőkemény hevesi utcakép kulisszái közt forgatott klipekben népszerűsítik az olvasást.

Nem kellett sokáig várni, hogy a gyöngyösi crew ismét odacsapjon, hiszen megjelent a skandináv irodalomról szóló újabb dal, amelyben továbbra is az önirónia a kulcseszköz, de felbukkan benne Harisnyás Pippi, Ibsen Vadkacsája és persze Stieg Larsson trilógiája.

Kóros naivitás lett volna azt gondolni, hogy a 2019-óta létező YouTube-csatorna arcai egyslágeres előadókként tűnnek el a felejtésben, hiszen a köztes időben a könyvtár hétköznapjaira reflektáló anyagokat adtak ki, később pedig elkészült a spanyol irodalomról szóló újabb, nagy lélegzetvételű alkotás. A jelek szerint a gyöngyösi gang félévente tol egy újabb slágert, ami a színvonalat figyelembe véve elég feszes tempó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!