A gyöngyösi könyvtárosok egy Bëlga-paródiával és egy kifogástalan klippel népszerűsítik az orosz irodalmat

2022. január 16. – 12:06

A gyöngyösi könyvtárosok egy Bëlga-paródiával és egy kifogástalan klippel népszerűsítik az orosz irodalmat
Fotó: Vachott Sándor Városi Könyvtár / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár egy viszonylag meglepő módját választotta annak, hogy olvasásra buzdítson.

A könyvtár két dolgozója úgy gondolta, hogy egy Bëlga-paródia-szerű (ha van ennek egyáltalán értelme) számot készítenek, amiben az orosz irodalom gazdagságára hívják fel a figyelmet. A számhoz a kifogástalan klip megjelenését már január 14-én belengették a könyvtár oldalán egy posztban, majd ezen a hétvégén élesedett is, íme:

A kliphez azt írták: „ahogy ígértük egy tavalyi Könyvtári Hírmondóban, klip formájában folytatjuk az orosz irodalom felsorolását. Célunk, hogy a Minősített Könyvtár cím elnyerése után a Grammy-díjat is bezsebeljük!” A klipet a Credo Media készítette. Ruszki szkvad: Berzsényi Gergely Zsolt Jakab Pesti Csaba Dénes Szabó Gergely Tomory. Szöveg/Gitár: Szabó Dénes Alapzene: AtteSzoft Beats

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass