Volt, aki a mi videóinkból tudta meg, hogy Gyöngyösön van könyvtár

2022. január 22. – 19:09

Zsolt és Dénes könyvtárosként dolgoznak Gyöngyösön, akik életükben először azért rappeltek, hogy az orosz irodalmat reklámozzák. Ez olyan jól sikerült, hogy a Belga-paródiának is beillő klipjüket azonnal felkapta az internet, de a nagy nézettség nem a semmiből jött: 2019 óta folyamatosan gyártották a tartalmat a Könyvtári Hírmondó nevű csatornára és a városi könyvtár Facebook-oldalára.

Nemrég került fel a gyöngyösi könyvtár oldalára egy videó, amiben a könyvtárosok, Zsolti és Dénes, rappelve próbálják népszerűsíteni az orosz irodalmat. A videót felkapta az internet, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy telik két könyvtáros youtuber élete.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom