„KULTÚRÁLIS” – a kulturális miniszter valamiért következetesen rossz helyesírással írja munkahelye nevét

2024. június 14. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kultúrális és Innovációs Minisztérium.

Hankó Balázs ebben, a hosszú ú betűs alakban tüntette fel a személyijövedelemadó-bevallási adatlapján a munkáltatója, a Kulturális és Innovációs Minisztérium nevét, vette észre a hvg.

A tárcát eddig vezető Csák János a választások másnapján jelentette be váratlanul a lemondását, amit azzal indokolt, hogy szerinte azok a feladatok, amiket a miniszterelnök kért tőle, már sínen vannak.

Ezen a sínen halad tehát most tovább a gyógyszerész végzettségű Hankó Balázs, aki volt már tanácsadó az egészségügyért felelős államtitkárságon, orvosegyetemek fejlesztéséért felelős miniszteri biztos és felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

De nem lennénk igazságosak, ha egyetlen helyesírási hibán, vagy talán egy egyszerű elütésen élcelődnénk, különösen nem az online sajtó világában. Csakhogy Hankó Balázs nemcsak a 2024-es, de a 2023-as adatlapján is következetesen

Kultúrális és Innovációs Minisztériumot írt.

Kérdést küldtünk a minisztérium sajtóosztályának, hogy Hankó Balázs maga töltötte-e ki az adatlapját, vagy esetleg egy munkatársa. Nehogy méltánytalanul írjuk be neki az egyes osztájzatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!