Többé nem találni meg a térképalkalmazásokban, melyik busz visz Barcelona legszebb parkjához

2024. április 16. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Ha valaki Barcelonában jár, és el akarna látogatni a város egyik legnagyobb látványosságának számító Güell parkba, a Google Maps legfeljebb gyalogos vagy autós útvonalat mutatna a helyszínre. Pedig jár oda egy busz, ez viszont lekerült a térképalkalmazásokról, a helyiek legnagyobb örömére.

Az Antoni Gaudi által tervezett parkba, ami a szintén Gaudi tervezte Sagrada Família templom után a város második legnagyobb turistalátványossága. Nem is csoda, hogy a parknál megálló 116-os buszjárat állandóan tele volt a parkba igyekvő turistákkal. A Guardiannek nyilatkozó helyiek szerint a helyzet már tarthatatlan volt, még idős, bottal járó emberek sem tudtak felszállni a buszra, nemhogy leülni rajta, annyira tele volt mindig a járat. Ezért helyi aktivisták kezdeményezték a város közgyűlésénél, hogy vetessék le a járatot az internetes útvonaltervezőkről.

A barcelonai önkormányzat képviselői nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy közben jártak a Google-nél és más, térkép appokat üzemeltető cégnél, de a Google szerint nem kerülnek ki járatok az alkalmazásból a helyi önkormányzat kérése nélkül.

A park közelében lakók először nevettek az ötleten, de a terv teljesen bevált, azóta lehet normálisan közlekedni a 116-os buszon. Az egyik helyi aktivista a Guardiannek nevetve azt mondta, a következő lépés az lenne, hogy az egész Güell parkot eltüntessék a térképekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!