Még az úttesten is állt a tömeg szombaton a legfelkapottabb budapesti cipőbolt előtt

2024. április 13. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

Különös látványban lehetett része mindenkinek, aki szombat délután a Károly körúton járt, az egyebek mellett a Szijjártó „Készpénz” Péter és Magyar Péter által is preferált, Balázs Kicks nevű cipőbolt előtt ugyanis még az úttesten is tömegek várakoztak, ami miatt egy olvasónk beszámolója szerint egy időre le is kellett zárni a forgalmat a Deák térnél. A közlekedést akadályozó tumultus oka minden bizonnyal az volt, hogy a 2okos nevű streamerpáros szombat délután itt adta ki az új, limitált pólóját, amire potom 17 990 forintért bárki lecsaphatott, aki hajlandó volt órákig sorban állni az úttesten.

Egy olvasónk cikkünk megjelenése után jelezte, hogy egy másik oka is lehetett a tömegnek: ezzel a rendezvénnyel egy időben, alig pár száz méterre zajlott a Mobilfox „pénzosztási rendezvénye”, ahol beszámolója szerint több ezren voltak. „A Deák tér is inkább az ő programjuk miatt telt meg, az Andrássy úti teljes rendőrségi biztosítás is miattuk volt. A Tiktokon erről több száz videó terjeng, a számlálhatatlan live videókat több 10 ezren nézték!” – írta. Egy videó erről az eseményről:

Eközben azonban a Balázs Kicks előtt is sokan gyűltek össze. Pachert Balázs sneakerszakértőt ezen a ponton talán senkinek nem kell bemutatni, Szijjártó és Magyar látogatása mellett onnan is lehet ismerni, hogy tavaly márciusban tőle loptak el egy 3,5 millió forintot érő tornacipőt. A 2okos valószínűleg ennyire nem közismert, hacsak nincs valakinek tizenéves gyereke, vagy ő maga nem tizenéves, róluk röviden annyit kell tudni, hogy jelenleg az egyik legfelkapottabb magyar tartalomgyártó/streamerpáros, talán csak a TheVR mérhető hozzájuk.

A 2okos éppen a napokban döntötte meg a saját nézettségi rekordját, méghozzá éppen a szombati pólómegjelenésük promójával, amit amúgy etikailag némileg vitatható módon úgy vezettek fel, hogy élő adásban eljátszották, hogy elrabolták őket. Ezért egy napra ki is tiltották őket a Twitchről, ahol elég komolyan veszik az ilyesmit, pont azért, mert évek óta népszerű a swatting, amikor viccből kommandósokat hívnak a streamerekre.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

A médiahekk viszont így is bejött, mert a visszatérésükre egy ponton 72 ezren voltak kíváncsiak, pedig, mint kiderült, csak azt jelentették be egy akciódús kisfilmben – amiben Pachert Balázs mellett a nemrég új lemezzel jelentkező kuvaiti-magyar rapper, Jaber is feltűnt –, hogy jön a limitált pólójuk. Arra előzetesen is figyelmeztettek mindenkit, hogy sokan lesznek, a helyszínen lévő olvasónk szerint pedig kitartóak is voltak a rajongók, az első 50 (extra limitált), illetve az első 10 (ingyen kiosztott) póló gazdái állítólag már tegnap óta a bolt előtt várakoztak.

Cikkünket frissítettük a Mobilfox rendezvényéről szóló információkkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!