Kengurut kergettek Ajkán a rendőrök

2024. április 9. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Bennett-kengurut kergettek kedden a Veszprém vármegyei rendőrök, miután az állat megszökött egy magánháztól, olvasható a Veol hírportál cikkében, illetve Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület elnökének Facebook-bejegyzésében. A kenguru gazdája rendelkezett a tartásához szükséges engedélyekkel és a tartási körülményeket is rendben találták.

A keresés kora délelőtti órákban zajlott, mielőtt sikerült befogni az elkóborolt kengurut, majd épségben visszaadták a gazdájának. Ez a faj eredetileg Tasmániában és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és bozótos területeken fordul elő, Új-Zéland déli szigetének Canterbury régiójában viszont betelepített populációja található, a Wikipédia szócikke szerint.

Mivel nem védett fajról van szó, számos példánya Magyarországon is megtalálható, amit az is bizonyít, hogy 2022-ben a csepeli rendőrök 5-6 kilométeren át tartó üldözés végén fogtak be egyet, majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították, tavaly nyáron a XVIII. kerületből szökött meg egy másik, amelyet szintén sikerült elkapni, ugyanakkor a 2023. augusztusban Mórról megszökött, Jack nevű egyed elpusztult, miután egy bika egy kerítésnek nyomta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!