Erőfitogtatás francia módra: Macron bicepszet villantott

2024. március 21. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Emmanuel Macron francia elnök az utóbbi hetekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy változatos fórumokon egyre harciasabb álláspontokat fogalmazott meg az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban.

Először azt pedzegette, hogy valamikor nyugati katonákat kellene Ukrajnába küldeni, aztán kijelentette, hogy „stratégiai ugrásra” van szükség, aztán annak ellenére, hogy a fenti kijelentésekkel komoly kavarodást okozott a saját szövetségesei körében is, a Le Parisiennek adott interjúban múlt héten is megismételte, hogy minden forgatókönyvre fel kell készülni, amit Franciaország meg is tett, megerősítette a hadseregét, és ha úgy hozná a szükség, Franciaország „képes lenne” az orosz erőkkel szembeni szárazföldi műveletekre.

A jelek szerint most már azt is szeretné bizonyítani, ő maga se szégyenülne meg a fronton. Elég keményen kigyúrta ugyanis magát.

Napokkal Macron állóvízfelkavaró megjegyzései után a francia elnök fotósa két képet tett közzé az Instagramon a 46 éves elnökről. Ilyeneket:

Az internet keserűbb fele persze rögtön csalást kiáltott, sokan ugyanis nem nagyon akarják elhinni, hogy a francia elnök bicepsze valóban így nézhet ki. Az internet viccesebb fele eközben azon elmélkedik, vajon Macron személyesen tervezi-e kihívni egy bokszmeccsre a 71 éves – és a küzdősportoktól szintén nem idegenkedő – orosz elnököt, Vlagyimir Putyint.

Az internet komolyabb csücskében ténykedő PR-szakértők pedig levonták az egyértelmű következtetéseket: a képeken egy olyan államfő látható, aki fitt, erős, elszánt és harcra kész. Pont olyan, amilyen képet Macron közvetíteni szeretne magáról.

Egyébként Macron nem csak a fotók kedvéért pózolhatott a bokszzsákkal, felesége, Brigitte Macron novemberben egy francia lapnak azt nyilatkozta, az elnök hetente kétszer jár bokszedzésre.

Arról, hogy mi lehet a francia elnök célja a harciasnak tűnő, tabudöntögető kijelentéseivel, ebben a cikkben írtunk részletesen.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!