Csúnyán átverték Tucker Carlsont brit komikusok

2024. március 17. – 14:10

Csúnyán átverték Tucker Carlsont brit komikusok
Forrás: Josh & Archie

Másolás

Vágólapra másolva

Ismert brit komikusok áldozatává vált Tucker Carlson – írja a Guardian. Az amerikai riporter azt hitte, hogy épp azzal az emberrel készít exkluzív leleplező interjút, akit kirúgtak a brit királyi családtól, mert bénán photosopolta Katalin hercegné családi fotóját, amely eredetileg karácsonykor készült, mégis márciusiként akarták eladni. A probléma mindezzel:

  • Tucker Carlson nem a királyi családtól emiatt kirúgott alkalmazottal beszélt.
  • Mert a királyi családtól nem is rúgtak ki emiatt senkit.
  • És a fotó nem is karácsonykor készült.

Januárban érkezett a hír, hogy Katalin hercegné kórházba került, és hasi műtéten esett át. Ezután hónapokig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, ami rengeteg összeesküvés-elméletet szült. Ezért kapott nagy figyelmet a fotó, amely március 10-én jelent meg a walesi herceg és hercegné hivatalos Instagram-oldalán, és Katalin a három gyerekével látható rajta. Csakhogy másnapra kiderült, hogy a képet manipulálták, több szerkesztés nyomát is kiszúrták rajta, ami természetesen csak újabb olajat öntött az összeesküvés-elméletek amúgy is serényen lobogó tüzére. Ekkor Katalin előállt a magyarázattal: „Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel” – írta bocsánatkérésében.

Ezután gondolta úgy az ismert komikuspáros, Josh & Archie, azaz Josh Pieters és Archie Manners, hogy megpróbálják rászedni Carlsont. Írtak neki egy emailt, amelyben a walesi herceg és hercegné alkalmazásában álló tartalomgyártónak adták ki magukat, azt állítva, hogy az általuk megszemélyesített George-ot bízták meg a fotó szerkesztésével, és most azért akarják kirúgni, mert lebuktak, és őt akarják megtenni bűnbaknak.

A levelük után jött is a telefon, hogy Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnök után George-dzsal is interjút készítene, csak előtte némi bizonyítékra lenne szükség. A páros neki is állt a bizonyítékok előállításának. Egyrészt készítettek egy kamu munkáltatói szerződést, amelyben direkt elhelyeztek olyan marhaságokat, amelyeknek a kiszúrásával egy alapos szűrés során lebukhattak volna. De nem volt alapos szűrés, így Carlson stábjának nem tűnt fel, hogy a hercegi logóban olvasható latin mondatot a Tescótól kölcsönözték, és azt jelenti, hogy „A legkisebb is számít”. Ahogy azt sem szúrták ki, hogy a szerződés egyik pontja arról szólt, hogy ha a hercegi család a próbaidő után nincs megelégedve az alkalmazottal, joguk van amputálni egy tetszőleges végtagját.

Másrészt az „eredeti” fotót is elküldték, azaz fogták a Katalin által photoshopolt képet, és további szerkesztéseket végeztek rajta. Mivel a sztorijuk úgy szólt, hogy a Katalin jó egészségi állapotát bizonyítani hivatott, anyák napján (amit a britek nagyböjt negyedik vasárnapján, tehát idén március 10-én ünnepeltek) közzétett fotó valójában karácsonykor készült, ezért az „eredetire” szerkesztett fotóra többek között egy karácsonyfa is felkerült a háttérbe. Itt látható balra a hivatalos, jobbra a karácsonyi kép (utóbbinak a minősége persze jobb volt, mi a videóból vágtuk ki, azért homályos):

Források: Instagram / Josh & Archie
Források: Instagram / Josh & Archie

Minden csont nélkül átment, így a George-ot alakító Archie-t beültették egy londoni stúdióba, ahol videón keresztül interjút adott Tucker Carlsonnak, amiről a telefonjával felvételt is készített (ebből látható egy képernyőkép a cikk tetején).

Carlson nagyon meg volt elégedve, és Archie-ék kaptak is egy ígéretet, hogy jövő héten adásba kerül az interjú. Azért döntöttek úgy, hogy még ezt megelőzően leleplezik magukat, mert el akarták kerülni, hogy álhírként kezdjen el terjedni az adásba kerülés után a kamu történetük.

Minderről egy videóban számoltak be:

Tucker Carslon cikkünk írásáig nem reagált nyilvánosan az átverésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!