Shakira Piquéről: Voldemort, akit nem nevezünk nevén

2024. március 17. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Hosszú időre parkolópályára tettem a karrieremet, hogy Gerard mellett lehessek, hogy ő focizhasson. Sok áldozatot hoztam a szerelemért”

– mondta Shakira a Gerard Piquével 2022-ben véget ért kapcsolatáról.

A 47 éves kolumbiai énekes annak apropóján adott interjút, hogy hamarosan megjelenik új albuma, a Las Mujeres Ya No Lloran, amelynek címe magyarul A nők már nem sírnak. Az előző albumának kiadása óta hét év telt el – írja a Sky News.

Shakira szerint az új album „a fájdalom kreativitássá, a frusztráció produktivitássá, a düh szenvedéllyé, a sebezhetőség ellenálló képességgé transzformálása”. Azt mondta, az élete nagy része a saját szemei előtt dőlt össze, és a csontjait felszedegetve kellett újraépítenie magát, ehhez pedig a zene volt a ragasztó.

Ennek az összeomlásnak a nyilvánosság felé is alaposan dokumentált központi eleme volt a szakítás Piquével. A jól dokumentáltság pedig nagyrészt annak volt köszönhető, hogy Shakira már több számot is szentelt a témának:

  • A BZRP Music Sessions #53 című számban azt üzente Piquének, hogy Ferrarit cserélt Twingóra, utalva arra, hogy az exfocista a nála 12 évvel fiatalabb, 23 éves Clara Chiáért hagyta el Shakirát. Piqué erre válaszul szó szerint Twingóra cserélt egy Ferrarit.
  • Később újabb dal érkezett: a TQG-ben egy másik kolumbiai énekessel, Karol G-vel arról énekelnek, hogy hogy bár exük új nővel vannak együtt, az új nő bizonyára nem tudják, hogy mostani partnerük még mindig az ő Instagram-sztorijukat nézegeti.

Az új albumon rajta lesz a már jól ismert BZRP Music Sessions #53, de újabb üzenet érkezik: az Ultima című számban Shakira azt énekli „Bizonyára idővel megbánod majd / És egy nap majd vissza akarsz jönni az ajtómhoz”. Ezután joggal merül fel a kérdés, hogy meddig tervezi még a Piquének szóló nyilvános üzengetést az énekes. A válasz:

„Voldemort, az, akit nem nevezünk nevén? Remélhetőleg ez az utolsó dal, amit erről és neki írok.”

„Úgy éreztem, hogy valami még mindig ott van, a torkomban ragadt, és ki kell szednem. Lejátszottam a Sony marketingvezetőjének, és ő sírva fakadt. Még soha nem láttam embert sírni a stúdiómban” – tette hozzá.

Shakira ellen egyébként folyt egy adócsalási ügy Spanyolországbaan, a vád szerint nem fizetett be 14,5 millió eurót (5,7 milliárd forintot). Végül tavaly novemberben megegyezett az ügyészséggel, 7 millió eurót fizetett, és hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kapott. „Bár eltökéltem, hogy megvédem az ártatlanságom a tárgyaláson, amit az ügyvédeim szerint megnyertem volna, végül azonban úgy határoztam, hogy a gyermekeim érdekeit tartom szem előtt, és minél hamarabb rendezem ezt az ügyet” – nyilatkozta akkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!