Shakira megegyezett a barcelonai ügyészekkel: három év felfüggesztett börtönt kapott adócsalás miatt

2023. november 20. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A barcelonai tárgyalás előtt Shakirának sikerült megegyeznie az ügyészséggel adócsalási ügyében, írja a New York Times. A kolumbiai sztárnak azért kellett volna ismét bíróság elé állnia, mert nem fizetett be 14,5 millió eurót (kb. 5,9 milliárd forintot).

Az AP hírügynökség szerint Shakirának végül sikerült megegyeznie az ügyészséggel, aminek értelmében három év felfüggesztett börtönbüntetést, valamint 7 millió euró (több mint 2,5 milliárd forint) pénzbüntetés kifizetését szabták ki.

Shakira hétfőn az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy mindig is igyekezett pozitív példát mutatni, és azt tenni, ami helyes. „Bár eltökéltem, hogy megvédem az ártatlanságom a tárgyaláson, amit az ügyvédeim szerint megnyertem volna, végül azonban úgy határoztam, hogy a gyermekeim érdekeit tartom szem előtt, és minél hamarabb rendezem ezt az ügyet” – tette hozzá a popsztár.

Shakira távozik a bíróságról Barcelonában 2023. november 20-án – Fotó: Adria Puig / Anadolu / AFP
Shakira távozik a bíróságról Barcelonában 2023. november 20-án – Fotó: Adria Puig / Anadolu / AFP

A Grammy-díjas énekesnőt míg 2019-ben vádolták meg, mivel 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. Shakira, aki végig ártatlannak vallotta magát, befizette a spanyol költségvetésbe a követelt összeget és kamat címén három millió eurót (kb. 1,2 milliárd forintot) is. Majd idén szeptember ismét adócsalással vádolták meg, akkor több 6,7 millió eurót (több mint 2,5 milliárd forintot) követeltek tőle.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!