Je suis Mészöly! – írta Orbán Viktor a rasszizmus miatt hónapokra eltiltott edzőről szóló Trollfoci-poszt alá

2024. március 1. – 23:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alekszej Navalnij temetése napján az orosz külügyminiszterrel kvaterkázó Szijjártó Péter után bizarr megnyilvánulás érkezett Orbán Viktor miniszterelnöktől is (vagy a kommunikációs stábjából, de azt azért nehéz lenne elképzelni, hogy ezt a tudta nélkül csinálták volna), aki a Charlie Hebdo elleni terrortámadás híres szlogenjével állt ki a rasszizmus miatt hónapokra eltiltott Mészöly Géza mellett:

Forrás: Trollfoci / Instagram
Forrás: Trollfoci / Instagram

Elsőként a Blikk szúrta ki, hogy a magyar kormányfő hivatalos Instagram-profilja a Trollfoci két héttel ezelőtti, a Mészöly Géza ellen indított fegyelmi eljárásról szóló posztja alá kommentelte be azt, hogy „Je suis Mészöly!”. Egy nappal azután, hogy Mészölyt három hónapra el is tiltották, miután február 12-én, a Diósgyőr elleni bajnoki meccs utáni nyilatkozatában azt mondta nigériai cserejátékosáról, Franklin Saseréről, hogy

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni”.

Az Újpest közleményében jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja az MLSZ döntését. Továbbra is azon a véleményen vannak, hogy Mészöly nem követett el szabálysértést, a büntetés mértékét pedig aránytalannak tartják. Bognár György, a paksiak vezetőedzője hasonlóan nyilatkozott csütörtökön, mint mondta, őt ez inkább megmosolyogtatja. A jelek szerint a miniszterelnök is egy platformon van Bognárral, bár az azért minimum érdekes, hogy úgy döntött, ezt pont egy mémoldal két héttel ezelőtti posztja alatt fogja a világ tudtára adni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!