Fegyelmi eljárást indított az MLSZ Mészöly Géza fekázós nyilatkozata miatt

2024. február 15. – 17:22

Fegyelmi eljárást indított az MLSZ Mészöly Géza fekázós nyilatkozata miatt
Mészöly Géza munka közben – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője ellen a hétvégi DVTK–Újpest FC mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elhangzott nyilatkozata miatt – tudatta a hazai szövetség hivatalos honlapján.

Mészöly hét év után tért vissza az NB I.-be, a csapatával rögtön nyert 2-1-re, de a meccs utáni értékelése meglehetősen sajátságosra sikeredett, noha csak dicsérni akart.

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni.”

Az MLSZ szakemberei majd eldöntik, hogy ezért megbüntetik-e, vagy ott ülhet a kispadon a következő fordulókban. Az Újpest a hétvégén Kecskeméten játszik, február 25-én pedig a Ferencvárost fogadja.

Az Újpestnél a múlt héten nemcsak edző-, hanem tulajdonosváltás is történt, a Mol lett az új tulajdonos, ezzel a tizenkettőből tizenegy olyan NB I.-es csapat mögött rajzolódik ki a NER-hez köthető cég vagy tulajdonos. Egyedül a Debrecen a kivétel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!