Zuckerberg annyira belevetette magát a küzdősportokba, hogy a Meta figyelmeztetett, súlyos sérülés vagy halál is lehet a vége

2024. február 3. – 14:13

Zuckerberg annyira belevetette magát a küzdősportokba, hogy a Meta figyelmeztetett, súlyos sérülés vagy halál is lehet a vége
Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán Washingtonban 2024. január 31-én – Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ha máskor nem, tavaly az egész világ megtudhatta, hogy Mark Zuckerbergnek van némi köze a harcművészetekhez, miután Elon Musk ketrecharcra hívta ki a Meta vezetőjét, aki ezt el is fogadta. Az egész persze eleve hamvába holt volt, és hónapokig tartó üzengetések után tényleg nem lett semmi az egészből.

Zuckerbergnél azonban ez olyannyira nem csak szájtépés volt, hogy a Meta a befektetőknek küldött éves jelentésében is kitért a vezetője hobbijaiból fakadó kockázatokra: „Zuckerberg és a vezetőség egyes más tagjai különféle magas kockázatot jelentő tevékenységekben vesznek részt, például küzdősportokban, extrém sportokban és szabadidős repülésben, amelyek súlyos sérülések és halál kockázatával is járnak.” Ha pedig Zuckerberg bármi miatt egy időre elérhetetlenné válna, az negatívan hathat ki a vállalat működésére, tették hozzá.

Az amerikai vállalatoknak azért kell jelezniük különféle kockázati tényezőket a befektetőiknek, hogy elkerüljék a későbbi pereket.

A Gizmodo szerint minden bizonnyal Zuckerberg brazil jiu-jitsuban (BJJ) szerzett tudására utalhattak, a Meta vezetője együtt szokott edzeni a UFC-bajnok Israel Adesanyával is. A lap is hozzáteszi, hogy egyébként rettentő ritkán szenvedett bárki halálos sérülést az MMA-ban. Viszont Zuckerberg tavaly tényleg kórházba került egyszer szalagszakadás miatt.

Zuckerberg a saját elmondása szerint 2020-ban kezdett el a földharcra specializálódott brazil jiu-jitsuval foglalkozni, de videói alapján néha ütéseit és rúgásait is csiszolja magánedzőkkel. „Saját oldalára posztolt videói alapján el kell ismerni, hogy egész összeszedetten mozog, nemrég egy kaliforniai regionális földharcversenyen is győzni tudott” – írta tavaly harcművészetekben jártas kollégánk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!