Russell Crowe kiderítette, hogy az egyik felmenője az utolsó ember, akit lefejeztek Angliában

2024. január 4. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Izgalmas felfedezést tett a családfájával kapcsolatban Russell Crowe, aki az olasz felmenői mellett arra is rábukkant, hogy az apai nagyanyja révén közvetlen rokonságban áll Simon Fraserrel, a 11. skót Lord Lovattal, akit utolsóként végeztek ki Angliában lefejezéssel – írja a Guardian.

Ahogy Crowe is írja, Fraser egy igazi karakter volt, és nem is csak azért, mert 80 éves korában lefejezték őt. Az élete során leginkább a köpönyegforgatása miatt hírhedtté vált skót lordot többször halálra ítélték és élete jelentős részét töltötte börtönben, de valahogy mindig megmenekült, hogy aztán egy újabb árulást kövessen el. Végül 1747-ben érte utol a végzete, miután II. György brit király Cullodennél legyőzte a jakobitákat.

II. György állítólag annyira fontosnak érezte, hogy mindenki láthassa Fraser kivégzését, hogy extra férőhelyeket alakíttatott ki a londoni Towerben, az egyik állvány azonban összedőlt, és kilenc bámaszkodóval végzett, mielőtt az öreg lordot kivégezték volna. Fraser ezen állítólag annyira jól szórakozott, hogy még a lefejezésének pillanatában is nevetett, és ebből született meg az angol nyelvterületen ma is ismert „laughing his head off” (tükörfordításban leröhögi a fejét) szállóige.

Crowe-nak az olasz és skót felmenők mellett norvég és maori elődjei is vannak, utóbbiról már korábban is többször beszélt. Az is ismert, hogy az egykori új-zélandi krikettjátékos, Martin Crowe az unokatestvére volt. A színész tavaly az egyik sztárvendége volt a Karlovy Vary-i filmfesztiválnak, ahol többek közt arról beszélt, hogy egyik következő filmjében Hermann Göringet is el fogja játszani az ausztrál színész, aki szerint lassan pénzt kellene kérnie, amikor a Gladiátor folytatásáról kérdezik. A Gladiátor 2-ben egyébként Paul Mescal fogja játszani a főszerepet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!