Új szint a gyerekvédelemben: a közmédia szerint a gyermek az év szava

2023. december 28. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

Miután az Oxford Szótár a rizzt, a Collins szótár pedig az AI-t választotta 2023 szavának, a magyar közmédia is előállt a saját választásával. Az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott, a közmédia tanácsadó szervezeteként is funkcionáló Montágh Testület a gyermek szót választotta az év szavának – közölte az MTI.

„A 2023-as év szava kifejezi mindazt, amire most a leginkább szükség van: az ígéretet, a reménységet, az életet, a legfőbb értéket, és az ehhez kapcsolódó áldozatos, családszerető és közösségépítő szemléletet. A jövő legnagyobb kincse a gyermek, üzenete hozhatja el a reményt” – szerepel az indoklásban.

A Montágh Testület 2020 óta választja meg az év szavát. A tagjai között például Aczél Petrát, Kautzky Armandot vagy Novotny Zoltánt felvonultató testület minden évben kijelöli azt az egy szót, amely indoklásuk szerint leginkább visszatükrözi az adott év meghatározó eseményeit és a változó körülmények, valamint világszintű kihívások között a legfontosabb értékekre hívja fel a figyelmet.

A magyar kormány hirdetésekben sulykolt üzeneteivel összhangban a Montágh Testület 2021-ben a család, 2022-ben a béke kifejezést választotta az év szavának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!