150 ezer dollárt jótékonykodott össze Valtteri Bottas a pucér hátsójával

2023. november 30. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hétvégén a világbajnoki címet már október elején bebiztosító Max Verstappen újabb futamgyőzelmével zárult le a Forma–1 idei szezonja, de ha valaki azt hitte, hogy ezzel vége is az izgalmaknak, az óriásit tévedett. Ha másért nem, hát azért, mert csütörtökön kiderült, hogy az Alfa Romeo 15. helyen végző finn pilótája, Valtteri Bottas 150 ezer dollárnyi adományt gyűjtött össze egy olyan naptárral, amelyben a saját pucér fenekéről készült képek láthatóak – írja a Motorsport.

Elsőre az egész elég sokkolóan hangzik, de érdemes kicsit kibontani a dolgot, mert igazából egyáltalán nem újdonság az, hogy a finn versenyző közszemlére teszi a hátsóját. Az egész tavaly májusban kezdődött, amikor a Miami Nagydíj után Bottas elment úszkálni egyet a coloradói Aspenben, a versenybringás barátnője, Tiffany Cromwell lőtt egy képet a pucér fenekéről. A finn ezt kirakta az Instagramra, a követői megőrültek érte, aztán némi retusálás után egy poszteren kötött ki a kép, és olyan jól fogyott, hogy Bottas 50 ezer dollárt jótékonykodott el az eladásokból.

Bottas még Lewis Hamiltonnak is ajándékozott egy bekeretezett példányt, pár hónappal később pedig megint megosztott magáról egy pucér képet, ezúttal egy szaunából. Mindezek fényében igazából egyáltalán nem volt meglepő, hogy idén november közepén Paul Ripke fotóssal együttműködve kiadott egy naptárat még több pucér fotóval, és azt is hozzátette, hogy minden egyes eladott példány után 5 dollárt adományoz a férfiak egészségügyi problémáival (például a prosztata- és a hererákkal, vagy a depresszióval) foglalkozó, azokra a figyelmet bajusznövesztéssel felhívó Movember mozgalomnak.

Bottas csütörtöki beszámolója szerint ebből végül 150 ezer dollár jött össze, szóval az elsőre kinyomtatott, majd villámgyorsan elkapkodott 10 ezer példány utáni újranyomások iránt is láthatóan nagy volt az érdeklődés. Bottas elmondta, hogy az anyja nem igazán értette, hogy miért kezdett el vetkőzni, de miután megtudta, hogy a fia ezzel a prosztatarák-kutatást segíti elő, igazából nem volt baja a dologgal. Azt is hozzátette, hogy szerinte sok férfi nem mer beszélni ezekről a problémákról, ezért úgy érezte, hogy el kell mennie a falig, hogy megmutassa, senkinek nem kell szégyenkeznie a teste miatt.

A naptár utolsó három hónapjának képeit (egy rakás kétértelmű utalással együtt) alább meg is lehet nézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!