A börtönpalacsinta tésztáján balhézott össze a szlovák alvilág két nehézsúlyú figurája

2023. november 29. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan Marian Kočnert, a szlovák alvilág ismert figuráját nem sikerült felbujtóként rács mögé juttatni Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró meggyilkolása miatt, de váltóhamisításért így is nem kevesebb, mint 19 évig élvezheti a kiemelt bűnözők számára fenntartott leopoldovi börtön vendégszeretetét. Annak ellenére, hogy az előzetes letartóztatással együtt öt éve ülő Kočner már hozzászokhatott a börtönkoszthoz, még mindig van egy gasztronómiai határ, ami alá nem hajlandó süllyedni: ez a határ a vastag palacsintatésztánál húzódik.

De tényleg: Az amúgy „Pocak” becenévre is hallgató Kočner szlovák lapértesülések szerint a héten balhézni kezdett a börtön menzáján a palacsinta miatt.

Én ezt nem fogom megenni, a palacsintának vékonynak kell lennie!

– kiáltotta, és visszavitte tányérját a börtönkonyhára. Azonban a panaszfelvételt nem más intézte, mint az épp konyhaszolgálatát töltő Mikuláš Černák, aki történetesen a kilencvenes években a szlovákiai maffia egyik legerősebb embere volt, és jelenleg gyilkosságért kapott életfogytiglani büntetését tölti. A kigyúrt Černák zokon vette a Kočner által rendezett jelenetet, és felelősségre is vonta őt. A Paraméter által idézett beszámolók szerint „a vita tettlegességig nem fajult, de az étkezde hangulatát egészen feldobta”. Egy igazi gasztronómiai diskurzust azonban ennyivel még nem lehet berekeszteni; Černák és Kočner később, a napi egyetlen sétájukon ismét összeszólalkoztak, azonban eszmecseréjük ekkor sem mozdult el a tettlegesség irányába.

A szlovák maffiáról és a szlovák alvilág elleni küzdelemről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!