Leragasztották Pityke őrmestert Kern András kedvenc péksége előtt

2023. november 23. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokáig figyelt Pityke őrmester Kern András kedvenc budai péksége előtt. A Margit körút és a Frankel Leo út sarkán lévő hirdetőoszlopot csütörtök délután már le is ragasztották. Olvasónk képet is küldött a durva cancel culture-ről.

Pityke őrmestert leragasztják a Margit körút és a Frankel Leo út sarkán 2023. november 23-án – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Pityke őrmestert leragasztják a Margit körút és a Frankel Leo út sarkán 2023. november 23-án – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Kern András színész jól dokumentált módon az elmúlt időszakban gyakran parkolt a Margit körút budai hídfőjénél a járdára egy pékség mellett, ahol törzsvendég. „Sehol nem lehet megállni és ez elég nagy hülyeség” – reagálta korábban Kern a szabálytalan parkolásaira.

A maga módján reagált erre az ismeretlen street art művész, 0036 Mark, aki szerdán a legendás magyar rajzfilmsorozat főszereplőjét ragasztotta ki a pékség előtti oszlopra, mintegy szemmel tartva a színművészt. A választás nem véletlenül esett Pityke őrmesterre, ugyanis Kern a figura szinkronhangja.

0036 Mark magyar és külföldi rajzfilmfigurákat ragasztgat főleg budapesti helyszínekre, Frakk, Viziók, Kukori, Mézgáék, Mekk Elek, a Nagy Hohohoo, és Lusta Dick mellett szerepelnek nála a Kengyelfutó Gyalogkakukk farkasa, Csubakka, ET, és a Jamie és a csodalámpa szereplői is. A névtelenségbe burkolódzó művészt néha elkapja a hév, négyet-ötöt vagy akár tízet is ragaszt egyszerre, de néha csak éppen van nála valami rajz, kiszúr egy jó szpotot és már ragaszt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!