Trump szerint Magyarországnak Oroszországgal is van közös határa

2023. október 30. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump nemrég Törökország erős kezű vezetőjének nevezte Orbán Viktort az egyik kampánygyűlésen, most azt mondta Sioux Cityben, hogy Magyarországnak Ukrajnával és Oroszországgal is van közös határa. Talán nem kell külön részleteznünk, hogy az exelnök téved, de az is lehet, hogy Trump már tud valamit az ukrajnai háború lehetséges lezárásáról!

Előtte nagy vonalakban arról beszélt az egykori amerikai elnök, hogy Joe Biden gyengesége miként tette tönkre az Egyesült Államokat, de ha újból megválasztják, ő majd visszacsinál mindent, visszaállítja a békét és megakadályozza a harmadik világháború kitörését. Ezután jön a Magyarországra vonatkozó rész:

„Ismerem az összes szereplőt, a jókat, a rosszakat és a gyengéket. Tudják, van egy nagyon erős játékos, Orbán Viktor. Hallott már róla valaki? Ő Magyarország vezetője. Magyarország Ukrajnával és Oroszországgal is határos.”

Ezután kicsit még dicséri a magyar miniszterelnököt, megismétli, hogy mennyire erős vezető, és hogy mennyire fantasztikusan teljesít Magyarország. Példaként azt hozza fel, hogy Orbán nem enged be senkit az országába (itt a bevándorlókra gondolhatott Trump), drótkerítést húzott a határra, ahol tíz méterenként katonák állnak (!!!). Később okosnak és „nagyon kemény srácnak” nevezi Orbánt, és felidézi, hogy Orbán két dolgot tanácsolna Bidennek, hogy a dolgok végre jó irányba menjenek: mondjon le, és engedje át Trumpnak az Egyesült Államok vezetését. A teljes beszédet itt lehet meghallgatni.

Trump nem először beszél elismerően a magyar miniszterelnökről, nemrég azt írta ki a Truth Social nevű közösségi médiára, hogy „Orbán Viktor nagyszerű vezető és ember. Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy az övék!” Orbán is előszeretettel dicséri Trumpot, egy tavalyi rendezvényen például egyenesen azt állította, hogy Trump a béke reménye.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!