Új korszakát éli a Tompa utcai pad: matricákat kapott

2023. október 5. – 19:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei nyár és a hazai közélet napról napra visszatérő sztárja a Tompa utcai Pad újabb, eddig nem látott formáját mutatta meg a héten: összematricázták. A sokat látott Padot festették már szivárványosra, piros-fehér-zöldre, Fradi-színűre és tanártüntetéses fekete-piros kockásra is. De ott voltak a „barnafestékes középenállók” is, akik szimpla, kisbetűs padot szerettek volna csinálni a köztéri ülőalkalmatosságból.

A hétvégi, átlagosnak mondható sötétzöld tündöklés után tappancsokat is kapott a pad, illetve egy „a kutya családtag” feliratot. Ígértük, hogy amennyiben valami érdekesség merül fel a festékrétegek egymásutániságában, arról mindenképpen beszámolunk, íme:

Olvasói fotó / Telex
Olvasói fotó / Telex

Olvasónk hívta fel rá a figyelmünk, hogy tappancsok mellett most megjelentek az „ELTE leportálásch” feliratú matricák is. Ezzel a Padnak is újat mutattak, mivel matricái korábban még nem voltak. Azonban úgy néz ki, hogy a Pad életének követésével némileg lemaradtunk, mert a pad Wikipédia-oldalán – bizony az is van neki – október 3-i dátummal szerepel a matricás állapot.

A padfestés már csak azért sem tud a feledés homályába merülni, mert júliusban a ferencvárosi polgármester gyakorlatilag rendszeresítette a padfestést. Baranyi Krisztina bejelentette, hogy indítanak egy pályázatot, amivel mindig át lehet majd festeni a Padot, ráadásul az önkormányzat támogatásával. „Bárki lefestheti majd a padot, akár szivárványosra, akár másmilyenre” – mondta a polgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!