Elapadnak végre a pados hírek?

2023. július 27. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Nyugvópontra juthat Magyarország legabszurdabb közéleti társasjátéka: végleges helyére kerülhet a Ferencvárosi Pad, sőt ahogyan ma sokan emlegetik, a PAD. A legkorszerűbb elvek alapján készült, talán ma a kontinensen nincs is, csak Angliában ilyen szintű történet, és ha vitrinben nem is fogjuk mutogatni, unokáinknak biztosan mesélünk majd erről a hányattatott sorsú utcabútorról, abból a korszakból, amikor Szoboszlai volt a király.

Egy szuszra úgysem tudjuk felidézni, mi történt július 5. óta, de ennek már a puszta gondolatától is nagy levegőt kell venni, inkább álljon itt emlékül kollégám, Bakró-Nagy Ferenc sajtótörténeti alkotása, amellyel az Év Legnagyobb Közéleti Hatású Infografikája Díjra pályázunk. Igen, ez az. (Ezen a ponton muszáj megemlítenem, hogy gyakran összekevernek bennünket, háromnevű Ferenceket, olyan eltévedt-félrement csetjeink vannak, hogy azokból bőrkötetes sorozatot fogunk kiadni, ha egyszer elnyerünk rá egy kisebb összeget.)

Pad-idővonal – Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex
Pad-idővonal – Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

Szóval, az RTL azt állítja, hogy a Pad, sőt a PAD már a történelem része, mert egy S. Oszkár nevű egyetemista felvitte az emeletre.

Ezen a ponton hány olvasót vesztettünk el? Mindegy, folytatom.

S. Oszkár egyetemista valójában egy mémoldal (sőt, memeoldal), az adminja és két vagyonkezelő cipelte fel a Károly körúti Meme Múzeum emeletére. Ebben a Meme Múzeumban mindenféle vicces dolgok vannak, mint például a csillámfaszláma (LOL XD) vagy a kutyapártos csirke (:DDDDD).

A slusszpoént későbbre tartogatja a cikk: „a Meme Múzeum hamarosan új helyre költözik: a Harminckettesek terének közelében októbertől hetven helyett háromszáz négyzetmétert harapnak majd ki a mémek a valós térből.”

A PAD történetének a végére egy pont helyett három pontot teszünk. Valahogy így:

. . .

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!