Makogó Kósa Lajossal és Ákos-dalt éneklő Orbánnal reklámozza magát a Sztárban sztár leszek!

2023. szeptember 26. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nehéz „új szintekről” beszélni akkor, amikor olyan időket élünk, hogy egy államtitkár az EU-s pénzből épült rekreációs központot teszi meg saját otthonává, vagy amikor az ‘56-nál fasisztázó orosz tankönyvek esetében az ’56-osokat addig szinte kisajátító kormány inkább lapítani kezd. Na, szóval ebben a világban, amiben élünk, ebben jutunk el mégis egy úgynevezett új szintre akkor, amikor megtörténik, hogy

Kormánytagok. Reklámozzák. A TV2. Sztárban sztár leszek! című műsorát.

Orbán Viktor „Viktor a Tiktokon” nevű TikTok-oldala amúgy is egy különös jelenség, néha nehéz a vadul kalimpáló vágások és az Orbánra rakott májsárgás filterek mellett eldönteni, hogy komoly, vagy paródiaoldal-e az, amit épp lát az ember (egyébként komoly).

Ez a kérdés merült fel bennem akkor is, amikor a TikTok feldobta a videót, amelyben Orbán Viktor egy Ákos-dalt fejez be, mellette pedig más kormánytagok is megbirkóznak azzal, hogy dalszövegek folytatását találgatják. Mindezt úgy, hogy összevissza odavagdossák Pápai Joci meg Köllő Babett fejét, és a makogó Kósa Lajost:

Folytatjuk! – ígéri a videó a végén, és minden fenyegetést be is váltva van utána egy másik videó, a következő rész, aminek a végén végre kiderül, miért történik mindaz, amit korábban láttunk: a Sztárban sztár leszek! újabb évadját reklámozták ezzel a kormány politikusai, akik elképesztő szakértelemmel mondják, hogy „a '90-es években mindenki táncolt”, meg hogy „dogs out”. Jó, kivéve Kósa Lajost, aki mindkét videóba bekerült azzal, hogy vápvápvápsuvápápá.

Tehát úgy néz ki, Magyarország a szabad médiaverseny azon szakaszába lépett, ahol egy kereskedelmi tévé reklámarcai nem mások, mint a kormányon lévő politikusok. ¯\_(ツ)_/¯ Azt pedig már csak félve tesszük hozzá, hogy mindezt egy olyan műsorért, amelyben korábban zűrzavart okozott egy drag queen megjelenése – a kormánypárti narratívát nyomó csatorna oldalán gyorsan meg is próbáltak valahogy eltávolodni tőle. És amelyben nemrég leszexiztek egy 15 éves lányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!