Az államtitkár saját otthona lett az EU-s pénzből épült rekreációs központ

2023. szeptember 22. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Rekreációs központnak készült EU-s pályázati pénzből az a győrújbaráti ingatlan, ahol most a vállalkozás korábbi ügyvezetője, az időközben területfejlesztési államtitkárrá lett Mayer Gábor lakik – állítja a momentumos Tompos Márton és Hajnal Miklós.

Az ellenzéki politikusok beszámolójából kiderül, hogy 2012 és 2014 között 46 millió forintos EU-s támogatásból építette fel a győrújbaráti Lila-hegyen a rekreációs központot a Purple Hill Kft., amelynek ügyvezetője Mayer Gábor volt. A vállalkozó akkoriban 120 új munkahely megteremtését ígérve számolt be a beruházásról.

2016-ban azonban már nem lehetett időpontot foglalni a központba, mostanra pedig a vállalkozás weblapja is eltűnt.

Mayer Gábor azóta a Navracsics Tibor vezette Területfejlesztési Minisztérium államtitkára lett, így vagyonnyilatkozatot kellett tennie. Ebből derült ki, hogy az egykori rekreációs központ jelenleg az ő tulajdonában van.

Az ellenzéki politikusok elmentek a házhoz, ahol telefonon beszéltek is Mayerrel.

Az államtitkár elismerte, hogy az ingatlanban lakik, ám elmondása szerint annak csak 2018-ig kellett rekreációs központként működnie, így azután törvényesen lehetséges másként hasznosítani. „2020. december 31-ével ennél a projektnél már dokumentummegőrzési kötelezettség sincsen” – mondta Mayer.

Tompos azt kérdezte: „Államtitkár úr azt mondja, hogy megépítették 46 millió forint EU-s támogatásból ezt a rekreációs központot, az a papíroknak megfelelő időpontok szerint működött... és utána önök jogosan használhatják családi házként, hogyha ezt jól értem.”

„Igen, igen, igen, ezt éppen jól érti” – válaszolta az államtitkár.

Hajnal megjegyezte, hogy ez nem tűnik az EU-s források leghatékonyabb felhasználásának. „Azt gondolom, hogy az EU-s forrásoknak a felhasználási szabályait be kell tartani” – mondta erre Mayer.

A videó nyomán a Telex is a minisztériumhoz fordult kérdésekkel; válaszuk esetén frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!