Kubatov Gábor rácsodálkozott, hogy a mentőautó a záróvonalon előzött, aztán megmondta, hogy ez Karácsony hibája

2023. szeptember 23. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Rendszeresen előforduló nevetséges jelenet, amikor az előjogokkal bíró, alternatív világban élő politikusokkal néha szembe jön a valóság. Legutóbb L. Simon László járt így, amikor a Facebookon csodálkozott rá a háziorvosi rendszer működési problémáira, 12 évvel azután, hogy az a kormány vette át az ország vezetését, melynek ő államtitkára volt.

Most kicsit más történt Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával, amikor véletlenül felnézett az Üllői úton egy anyósülésről, és észrevett egy mentőautót, ami a szembejövő sávban előzte ki az előtte feltorlódott autósort. Kubatov bizonyára nem látott még ilyet, ezért azonnal lefotózta a jelenséget, és fel is töltötte a Facebookra. A mentősök manőverének felelőse szerinte pedig: Karácsony Gergely.

Egészen pontosan azt írja: „Karácsony Gelgely veszélyes játékot űz az emberi életekkel: az Üllői úton a mentőautóknak a szembesávban, záróvonalat átlépve kell közlekedniük a Karácsony-karók miatt.”

Hogy Kubatov elgépelte-e Karácsony nevét, vagy csak írásban is raccsol, nem derül ki a posztból.

Az ügy előzménye, hogy augusztus elején az Országos Mentőszolgálat is felvetette, hogy nehezíti a munkájukat az oszlopokkal védett biciklisáv. Szerintük az autóval használható út szűkítése miatt kevésbé tudnak lehúzódni az autósok, így dugóban kevésbé tudják kielőzni őket. (Más kérdés, hogy az OMSZ-nek ezek szerint igazából nem a biciklisávokkal van problémája, hanem azzal, hogy túl sok az autó a városban, így nem tudnak haladni a közúti sávokon.)

Kubatov posztja viszont több szempontból is elég nevetséges, így:

  • a mentősök rendszeresen mennek a szembe sávokban, ha azok üresek, és máshogy nem tudják kielőzni a velük egy irányba haladókat;
  • ezt így teszik akkor is, ha nincs biciklisáv, csak autós és/vagy buszsávok, és valószínűleg így tettek az Üllői úton Tarlós idején is számtalanszor;
  • a fotó egy kereszteződés előtt készült, ahol az autók láthatóan egy piros lámpa miatt torlódtak fel. Ha nem két, hanem három sávjuk lett volna, akkor három sávon torlódtak volna fel, és a mentőnek ugyanúgy a szembe sávban kellett volna kielőzni őket;
  • a fotón az is látszik, hogy a védett kerékpárút néhány méterrel előrébb véget ér, és ott már egy taxis áll. Tehát ha nem lennének „Karácsony-karók”, akkor sem tudna jobbról előzni a mentős;

A fenti kép egyébként az Üllői út és a Bokréta utca sarkán készült, ahol 2011-ben, Tarlós István idején még így tudtak haladni az autók és a mentőautók:

Fotó: Google Street View
Fotó: Google Street View

Legutóbb akkor sikerült ekkorát alkotni, amikor Kálmán Olga panaszkodni kezdett, hogy túl nagy a dugó, amit ő maga okozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!