OMSZ: Az új biciklisávok nehezítik a mentők dolgát, Karácsony kabinetfőnöke: Érdekes, a parkoló autók nem zavarták az OMSZ-t

2023. augusztus 8. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Ezen bosszankodnak a budapesti mentősök”

– így kezdődik az Országos Mentőszolgálat hétfői közleménye, melyben arról írnak: bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, „az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését.”

Szerintük a buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy „a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.” Hozzátették: próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, de ez nem mindig egyszerű, ezért a közlekedők megértését kérik.

A mentők közleményére Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu reagált a Facebookon, akinek a mentők posztjához csatolt fotóval kapcsolatban is volt kifogása. „A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen” – írta.

Majd kitért arra, reméli, hogy a mentők sajtószóvivője, Győrfi Pál nem a közelgő önkormányzati választások miatt adott ki ilyen közleményt. „Érdekes. Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt.” Hangsúlyozta, a legfontosabb a biztonság, és felveszik a kapcsolatot az OMSZ-szel, hogy közösen megoldást találjanak a felmerülő problémákra.

Megkerestük az OMSZ sajtófőnökét, Győrfi Pált, megkérdeztük, mi az álláspontjuk a főpolgármester kabinetfőnökének posztjával kapcsolatban. És érdeklődtünk arról is, hogy a buszsávokból kialakított kerékpárutakat mennyire tudják használni a mentők. Megkérdeztük azt is, mi lehet a megoldás a kialakult helyzetre. Beszámolunk róla, ha választ kapunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!