A gaz után most államilag előírt telefonfülkéket kér számon a kormánymédia Karácsonyon

2023. szeptember 12. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

A 444 szúrta ki, hogy a kormányközeli Ripost dühöngő hangvételű cikkben kérte számon a főváros vezetésén, illetve külön Karácsony Gergelyen a budapesti telefonfülkék állapotát. Azt viszont elfelejtették, hogy ezzel nemrég a VI. kerületi momentumos polgármester már kampányolt. Azt pedig – bár leírták – figyelmen kívül hagyták, hogy a fővárosnak ezek rendezéséhez semmi köze.

A Metropol múltkori, lyukra futott gyomfotó-pályázata után, most a Ripost esett neki a „baloldali városvezetésnek”. A cikk első sorából kiderül, hogy a Telekomot egy állami rendelet kötelezi arra, hogy működtessen telefonfülkéket. A Ripost munkatársa ki is merészkedett a Nagykörútra, hogy bemutassa az „áldatlan” állapotokat. Össze is dobtak egy 19 képes galériát ezekből a fülkékből, de videó is készült a „megrázó” telefonfülke-körképből.

A cikkben többször is leírják, hogy ezeket a fülkéket a Telekom azért működteti, mert egy állami rendelet kötelezi őket rá.

A Ripost először a Telekomot teszi felelőssé, mondván, az állapotokból látszik, hogy nem foglalkoznak a fülkékkel, de aztán megtalálják az igazi felelőst is:

„Ezek szerint a Karácsony Gergely-féle városvezetésnek sem fontos, hogy törődjön a városképet egyenesen pusztító fülkékkel”

– írták. Bár a városvezetést erről elfelejtették megkérdezni, de a Telekom sem kapott kérdéseket. A cikkben egyébként újra rögzítik, hogy 3000 lakosonként egy fülke kötelező.

A Ripost azt már nem említette meg, hogy egy olyan problémát fedeztek fel maguknak, amit a VI. kerület momentumos polgármestere, Soproni Tamás néhány hónapja már jelzett. Soproni júliusban saját kezűleg plakátolta szét a terézvárosi telefonfülkéket, miután megelégelte a Telekommal való, állítása szerint 2021 óta tartó egyezkedést és a cég cselekvésének hiányát. A Magyar Telekom ekkor közölte, hogy az ő kezüket az NMHH köti, miattuk nem szerelhetnek le fülkéket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!