Tiborcz luxusklubja ismét megmutatja, milyen újság lett az Indexből

2023. szeptember 7. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napok egyik mikroizgalma volt, hogy a budai Svábhegyen megnyitotta kapuit a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Group privát klubja, amelyet csak tagok látogathatnak és ahol a jelentkezéseket egy titkos felvételi bizottság bírálja el.

Az eredetileg a Turizmus.com nevű oldalon közlemény formájában megjelenő hír végigsöpört a kormánytól független nyilvánosságban, nem véletlenül. Ilyen intézményből a régióban is kevés van, az pedig külön említésre méltó, hogy a magát egyébként plebejus jobboldaliként definiáló miniszterelnök veje olyan klubot nyit, ahol a szupergazdagok a kíváncsi szemektől teljesen elzárva élvezhetik a luxust – mindezt egyébként egy éppen technikai recesszióban tengődő országban.

A Tiborcz luxusklubjáról szóló hír valamennyire megütötte a kormányzati sajtó ingerküszöbét is. Beszámolt róla a propagandafegyverként szolgáló Metropol és a kormány nem hivatalos üzenőfelülete, a Magyar Nemzet is, ugyanakkor az olvasottabb médiumok közül az Origón és a Mandineren nem találtuk nyomát a bejelentésnek.

A NER által elfoglalt Indexen viszont nem igazán tudtak mit kezdeni az alaphírrel, ezért az Orbán Viktor évértékelőjére járó és Mészáros Lőrinc médiaügyeit intéző Vaszily Miklós kiadványába nem került be még a BDPST közleménye sem.

Két nappal később azonban megjelent egy anyag a portálon „Bejutottunk Európa legújabb privát klubjába a budai hegyekben” címmel. Bár a „luxusszakértő” által jegyzett írás exkluzív betekintést ígér, saját fotókat nem készíthettek, csak a PR-képeket használhatták, annyi azonban a történelmi előzmények ismertetésén túl kiderült, hogy a szerző elégedett a végeredménnyel:

„Saját szemünkkel néztük meg kívül-belül az ingatlant, és azt tapasztaltuk, hogy bár kifejezetten elegáns miliőt teremtett a klub, ezt sikerült kifinomult, nem hivalkodó módon elérni.”

A hivalkodás hiányáról később azt írja a cikk: „úgy tűnik, inkább az old money – azaz a történelmi arisztokrácia és a nagypolgárság – által is preferált csendes luxus irányába indultak el” a tervezők. Szóval csendes luxus és old money, az írásból azonban a kormánymédia irányát követve kimaradt egy apróság: mindez Orbán Viktor veje jóvoltából valósul meg Magyarországon.

Tiborcz István cégének a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást tükröző gazdagodásáról egyébként itt olvashat részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!