Menczer Tamás a melegjogokról: Itt legalább nincs migránslázadás!

2023. július 15. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált arra, hogy 38 ország budapesti nagykövetsége aggódik a kormány homofób, kirekesztő politikája miatt. Vagyis erre próbált, de pár más dologra sikerült.

A történet ott kezdődik, hogy pénteken 38 ország budapesti nagykövetsége, valamint egy sor kulturális intézmény közleményt adott ki a melegek magyarországi helyzetéről. A dokumentumban azt írják:

„Aggasztónak tartjuk azokat a jogszabályokat és politikai retorikát, többek között Magyarországon is, amelyek ellentétben állnak a diszkriminációmentesség, a nemzetközi emberi jogi törvények és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+-közösség megbélyegzéséhez”

Menczer Tamás külügyi államtitkár pontokba szedve reagált erre, olyan magvas gondolatokat kiemelve, mint:

  • „Kérdésem a francia nagykövethez: a migránslázadás során felgyújtott 12 ezer autó ég még?
  • Kérdésem a holland nagykövethez: Hollandia még drogállam? Így a holland rendőrszakszervezet elnöke nevezte a saját hazáját.
  • Kérdésem a szlovák nagykövethez: Emlékszik még olyan napra, amikor a hazájában nem volt kormányválság?
  • Kérdésem az amerikai nagykövethez: hogy érzi, a fejlett amerikai demokrácia jövőre képes lesz a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt vagy röhögött az egész világ.”

Magyarul Menczer a melegek magyarországi helyzetéről egy szót sem írt, cserébe jó alaposan beszólt egy sor, többnyire nálunk fejlettebb országnak. Vagy legalábbis ezt próbálta, kábé olyan szinten, ahogy általános iskola alsó tagozatában próbálnak meg beszólogatni egymásnak a focilabdán összevesző diákok.

Teljes posztja itt olvasható:

A Budapest Pride-ról szóló közvetítésünk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!