Igen, tényleg ez lesz a 2026-os foci-vb logója

2023. május 18. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerda este bemutatta a 2026-os világbajnokság logóját, ezt itt:

A nagy leleplezéshez egy Los Angeles-i partit is szerveztek a Hollywood felirat árnyékában, ahova olyan legendákat hívtak meg, mint Ronaldo, Youri Djorkaeff, Alexi Lalas és Jorge Campos, de a főszerep természetesen Gianni Infantino FIFA-elnöké volt. Az est fénypontján Infantino Ronaldóval közösen helyezte be a vb-trófeát a nem túl fantáziadús logó közepébe.

A FIFA közleménye szerint a logó „innovatív formanyelvet használva” utal 2026-ra, miközben „azonosítható márkastruktúrát épít az elkövetkező évekre”. A FIFA egyik tisztviselője azt mondta, hogy a világbajnoki trófeát akarták a logó előterébe helyezni, és a céljuk az volt, hogy egy olyan rendszert hozzanak létre, amit a jövőbeni tornákon újra felhasználhatnak.

A hivatalos magyarázat szerint a dizájn mögött az állt, hogy a márka inkluzív és egyszerű legyen, valamint hogy több platformon is jól testreszabható legyen. Ez a logó lesz látható a torna hivatalos termékein, például a mezeken, pólókon, sapkákon és sálakon is. A FIFA képviselői azt is elárulták, hogy a logó tervezési folyamatát a saját belső márkacsapatuk vezette, de több tanácsadó ügynökséggel is együttműködtek rajta, őket azonban nem kívánták megnevezni – írta a The Athletic.

A 2026-os torna több szempontból is különleges lesz:

  • Ez lesz az első vb, amit három országban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendeznek.
  • És ez lesz az első 48 csapatos világbajnokság.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!